onsdag den 20. maj 2015

Træningstur

Tirsdag var vi på en kortere træningstur i strid blæst.

Vi kæmpede os i mod- og sidevind i læ af Lindholm. Undervejs trænede vi relevante teknikker. Johnny gav et trick fra hans EPP3 kursus videre. Når der udføres lavt støttetag er hoftekippet vigtigt. Det kan dog drille lidt, men hvis man fører hovedet frem mod det modsatte knæ, kommer det drilske kip helt af sig selv. Mon der er et tilsvarende trick til det høje støttetag?

På den sidste del af turen havde jeg træktov i en roer der brugte mange kræfter på at holde kursen. Vi var begge overraskede og tilfredse med oplevelsen. Jeg mærkede stort set ikke at jeg havde en på tovet. Og roerne i den bagerste kajak oplevede at det ikke var nødvendigt at styre og kunne brug kræfterne på at komme fremad. Måske en løsning vi skal bruge lidt oftere, når der er roere der har det svært i vinden. Der er en sand vind-vind løsning.

Efter spisepause på en forblæst Gavnø, gik turen hjemad i fin medvind. Det gav et par fine surfture, men der var lidt kort af stand mellem bølgerne til at turene blev ret lange. Ved den grønne nr 2 bøje - som af klubkammerater er blevet udnævnt som min bøje - fra kanalen gik vi gang med lidt rulleøvelser. Jeg prøvede først et par gange med min rullepølsepagajflyder. Da jeg tog den af, oplevede jeg at det faktisk var nemmere at rulle uden flyderen, og jeg tog i alt en 6-7 rul i det halvkolde vand. Neoprenhætten beskytter dejligt, men der er grænser.

Det blev dog til 12 km

søndag den 10. maj 2015

Anden kursusdag

Musklerne var ikke mindre ømme søndag morgen. Vi havde aftalt at mødes til en gang morgenmad inden Thue gik i gang med lidt teori. Det drejede sig meget om hvordan man man drejer kajakken i vind, og vi fik flere gode trick, som vi senere skulle arbejde med
Men inden skulle der arbejdes med lave og høje støttetag.
Vi lagde ud med opvarmning og lidt tørtræning på græsplænen.
Derefter gik det i gang på vandet. Fokus var især på knæspark for at rette kajakken op.
Og Thue havde den instilling at vi skulle have mulighed for at træne uden at vælte. Så på med padllefloats og i gang med træning.
Træningen sluttede af med en gang stikbold, hvor vi kun måtte bruge den ende af pagajen der ikke var padllefloat på - og kun på den ene side af kajakken. Det var sjovt og fik blodet til at rulle.

Tiden nærmede sig frokost, og vi roede ud til shelterne for enden af kanalen og nød den medbragte mad
Derefter roede vi ud på en vindblæst fjord og trænede sving i vind. Flere af os fik en aha-oplevelse når vi afprøvede Thues trick. Fx er det meget nemt at svinge væk fra vinden hvis man stopper fremadroningen og tager er baglæns rotag. Kajakken svinger meget hurtig og uden brug af en masse anstrengende fejetag.
Vi sluttede af på vandet med redninger med to roere i vandet. Det kan gøres på forskellige måder, og vi eksperimenterede os til løsninger der fungerede for os.

Netop tanken om at vi skulle bruge teknikker der fungerede for os var nærmest et mantra for instruktør Thue. Vi har i løbet af kurset fået mange tips til forskellige måder at tackle forskellige situationer, så de sommeren over har vi noget at eksperimentere med og øve os på.

Dagen sluttede med lidt læring om sømærker, kurser  og kompasbrug.

Kanon kursus - stor ros til Thue og entusiastiske medkursister.

Vi fik roet 11 km.

PS begge dage gik mine rul fint :-)

lørdag den 9. maj 2015

EPP 3 kursus

Hele lørdagen gik med EPP 3 kursus på fjorden. Vores indstruktør ville gerne øve de forskellige teknikker i læ, så vi roede i modvind fra Fjordhuset i Karrebæksminde til Gavnø. Undervejs studerede vi rostil og fik efterfølgende en god snak om fremadroningens svære kunst.

Bagefter blev vi sat i gang med øvelser - styretag ved forlæns og baglæns roning, for- og bagror, kantning, bugsering mm. blev demonstreret og trænet med ømme og trætte muskler til følge. Efter alle øvelserne blev der evalueret og vi fik detaljer vi fremover kan øve.

Efter tilbageturen med styreøvelser stod den på sideforflytning, rul og redninger. Og en efterfølgende snak - og kage - i Fjordhuset.

I morgen går det løs igen. Glæder mig.

Det blev til 11 km roning

onsdag den 6. maj 2015

Tirsdagtur med skylle

Der var varslet skybrud og torden. Det fik vi - mere følger

Fisketur

Året majtur blev forkortet til 1 dag, og jeg fangede ingen fisk - roede i kano med min svoger Knud

lørdag den 2. maj 2015

Sidste kursudag

Den sidste kursusdag for NKC's kommende instruktør 1-ere blev primært brugt på vandet.

Vi trænede mest egenfærdigheder som sideforflytning, baglænsroning, bugsering, balanceøvelser og redninger. Det var en god dag med en masse sjov.

Se alle billeder fra kurset her

3 km

Enø rundt i hagl,blæst, sol, torden, havblik og bølger

Første maj fejrede Jes, Jan og jeg med en tur rundt om Enø.
Jes og jeg roede fra Næstved. Da vi kom ud på fjorden var det nærmest havblik og solen skinnede dejligt på os.
Vi nød livet og det flotte syn af en jagende rørhøg på engene ved Stenbæksholm.
 
Snart mødte vi Jan der var roet af sted fra Enø for at mødes med os. Vi aftalte at ro en tur mod Bisserup, men havde dårligt fået fart i kajakkerne før vi så en havørn bakse med et eller andet på Gavnø.
Den opgav at flyve væk med hvad det nu var, og satte sig i stedet til spise på stranden.
Vi lå andægtigt på afstand og nød synet, indtil den store fugl havde fået nok - om det var af mad eller nysgerrige tilskuere vides ikke
Turen gik videre i sol på spejlblankt vand indtil vi nåede Karrebæksminde. Her brød et gevaldigt uvejr ud, og vi blev bombarderet med ærtestore hagl.
Vi var ikke længe om at blive enige om at søge nødhavn og besøge bageren til en gang kaffe og basser. En dyr fornøjelse, men vi nød at sidde ved siden af en tændt brændeovn og dryppe af i vores tørdragter. Jan var glad for sin bredskyggede hat, når vi andre sagde av, når haglene ramte vores ører.
Da kaffen med påtår var drukket og haglvejret holdt op, var det tid at komme videre. Det havde blæst en del op fra nordvest, så vi droppede turen mod langs kysten. I stedet besluttede vi os for at tage rundt om Enø. Så havde vi medvind på søsiden og modvind i de lidt mere beskyttede fjorde på vejen tilbage.
Først skulle en gevaldig modstrøm i havnen lige overvindes og havnemolerne rundes.
Begge dele klarede vi fin stil, og snart sad vi i bølgerne. De var egentlig store nok til surf, men de kom meget tæt efter hinanden, og hver gang jeg bankede tempoet op til surf og fangede en bølge, var spidsen af kajakken i bølgen foran mig og blev bremset af den.
Turen langs kysten var fin med medsø og -vind. Den eneste grund til lidt bekymring var dog et par lyn og lidt rumlende torden. Vi holdt os tæt på kysten, klar til at gå i land hvis tordenvejret kom vores vej.

Det gjorde det dog ikke og vi gik i land på Dybsø for at spise frokost. Vi fandt et sted med læ og sad der tilpas længe til at vinden lagde sig fuldstændig.
På turen tilbage over fjordene så vi en lille skypumpe på undersiden af en meget mørk sky. Skægt nok omtalte aftenens vejudsigt (hvor de jo er fantastisk gode til at fortælle om hvordan vejret har været) fænomenet og viste et billede af en. Mit billede er ikke så godt - den var langt væk - men den kan ses lige til venstre for regnområdet nær midten af billedet.
Kiggede jeg til venste var der fin blå himmel, og..
kiggede jeg til højre hang der store skyer inde over Sjælland. Da vi sagde farvel til Jan ved sejrenden mod Næstved, havde det igen blæst lidt op. Denne gang fra sydvest, så vi havde vinden i ryggen hele vejen hjem.

Kort før kanalen øvede vi lidt rul. Jeg måtte irriterende nok ud af kajakken et par gange, men så trænede vi heelhook redninger.

Vi fik roet 28 km