fredag den 5. juli 2019

Kullen - fra Arild til Mölle og retur

Tom spurgte om jeg ville med en tur til Kullen, og det var jeg klar til. I strålende vejr kørte vi til Arild, hvor vi fra slæbestedet i havnen satte kursen mod spidsen af Kullen.
Vejret var fint med sol, 4-5 m vind og lidt gammel sø der på ingen måde generede os.
Kort efter havnen så vi de meget specielle kunstværker inde Nimis og Arx inde på kysten. Der var meget stenet og med bølgerne ind på kysten valgte vi at nøjes med at nyde dem fra vandet.
Der var hele vejen ud langs Kullen masser at nyde. Formiddagssolen skinnede på klipperne der skiftede fra lave "klinter" til stejle klipper med fugle på siderne.
Det var meget få steder vi så spor af mennesker, men et par km fra spidsen var der en dal ned gennem klipperne og der var både dykkere og klatrere.
Turen fortsatte, og jo nærme vi kom spidsen, jo højere blev bølgerne. Ikke noget vi ikke kunne klare, men jeg brugte ikke så lang tid på at fotografere da vi lå lige foran de to fyr, der skal forhindre yderligere påsejlinger.
Resten af turen til Môlle var med vind og bølger i ryggen, så det gik strygende. Her stødte vi på et par andre kajakker.
Frokosten indtog vi på en stenstrand 1 km fra Môlle inden turen gik tilbage.
Bølgerne ved spidsen  af Kullen havde vokset lidt siden vi rundede den tidligere, men igen ikke noget der for alvor generede os. Vi holdt dog lidt afstand til hinanden, og bagefter kunne vi konstatere at vi begge havde koncentreret os om roningen. Jeg fik dog igen taget et par billeder.
Med bølger og vind gik det flot tilbage mod Arild.
Et par gange roede vi helt ind og lavede lidt rockhopping light mellem klipperne.
Kunstværkerne blev nydt fra en lidt anden vinkel inden vi nåede tilbage til Arild.
De 25 km blev fejret med en is i Môlle inden turen gik tilbage til Danmark

Ingen kommentarer:

Send en kommentar