lørdag den 30. juni 2018

Friske begyndere

Vi har i NKC en fin tradition med begynderture, hvor "nyroerne" ledsaget af instruktører og sammen med klubbens rutinerede medlemmer kan få lidt km på rokortet og lære vores rovand at kende.

Denne tirsdag var det en hel armada på 21 kajakker der roede af sted - de fleste var nye. Men også Johnny, der havde taget sin Black Pearl med var at finde i feltet. Johnny har også bygget en Petrus Black Pearl hen over vinteren, og vi fik begge ros for vores flotte kajakker. Mange gav udtryk for at det må kræve meget at kunne bygge en kajak selv. Men faktisk er det største krav plads. Der er ikke meget vejledning med Petrus byggesættene, men de er flot CNC udskårne og på Bjørn Thommassons og Shrikes hjemmesider, kan man finde masser af oplysninger om selv at bygge en kajak. Der er også masser af hjemmesider og blogs der beskriver forskellige byggerier - jeg har kigget meget på Erik Frandsens side.

Roturen gik til De hvide Svaner. Undervejs satte Jacob til at træne forskellige teknikker. de vi nåede frem var det tydeligt at ikke alle havde trænet så meget at komme i land ved en strand. Alle kom dog både op af - og ned i kajakkerne igen.

På hjemturen var der dømt vandgang. Jes foreslog at alle skulle prøve at rulle. Dem der kunne fik et kort dyp, og dem der ikke kunne fik anledning til at træne redninger. Johnny, Stig og jeg gik i front og rullede lystigt. Og aldrig har jeg set så mange roere træne redninger.

En enkelt ung mand demonstrerede overlegen balance ved at rejse sig op i kajakken. Flere ville gerne prøve at rulle, så rulleinstruktør Hjarne tog et par stykker ind på lavt vand og lavede de indledende øvelser.

Da vi nåede tilbage til klubben, var der nogle stykke der roede en tur ind til havnen. vi var også nogle der gik i land og lavede kaffe. Tre af os havde også planer om endnu en tur - jeg havde nemlig inviteret på måneskinstur senere på aftenen.

11 kmhttp:

Ingen kommentarer: