mandag den 22. april 2019

Avnø, Knudshoved Odde med Jan

Jan og jeg havde aftalt en rotur Langfredag. Vejrudsigten var dejlig, så vi lavede det til en overnatningstur til Nokkeskoven ved Avnø.
Undervejs var vi lige inde ved Nylandsmøllen hvor Hjarne og Liselotte bød på kaffe.  Turen dertil var mere end træls, da der næsten ikke var noget vand at dyppe årene i.
da vi efter 24 km's roning ankom til Nokkeskoven, kunne vi se at der var en del gæster allerede. Jan havde telt med og vi fandt ret nemt en god plads lige ned til vandet. Og det var så lavvandet at vi kunne have kajakkerne liggende på tangstranden foran stensætningen. Som noget af det første fik vi et par Brown Ale - det er altid et godt valg.
Vores standartarbejdsgang er at Jan sætter telt og og jeg samler lidt brænde. snart havde vi gang i et bål og lavede aftensmad. Den stod på suppe, kyllingegryde med urtesovs og ris. Jeg havde købt et par gode øl. og til maden stod den på Grimbergen Blonde hvedeøl.
Lidt ud på aftenen gik solen ned i en flot nedgang.
Og kort efter stod månen op i en lige så flot opgang
Så var det tid til en god GB mørk ale og hyggebål.
Næste morgen gik vi op til Avnø Naturcenter for at tanke lidt vand og nyde de bekvemmelige toiletfaciliteter. det fik godt nok mange gæs på vingerne.
Men der skulle også arbejdes lidt da vi roede af sted lidt senere. Der var stort set ingen vind, og vi havde det begge to rimelig varmt i vores tørdragter.
Draget blev nået efter 1½ times tid, og som det kan ses på billedet var det stadig meget lavvandet
Det var dog ikke noget problem på sydsidden af odden, hvor synet af de mange klinter altid er meget betagende
Det er udsigten fra spidsen af odden nu også. Jan kalder denne fine kyst for Peter Pan Bugten
Et rigtig dejlig sted, jeg ikke kan blive træt af at besøge.
I det fine vejr besluttede vi os for at krydse direkte til Karrebæksminde. Her sagde jeg farvel til jan og roede i en smuld medvind til Næstved. Her var der tæt på trafikprop i kanalen.
Men jeg kom dog til NKC og kunne skrive 54 km på Rokort - alle sammen roet inden for 28 timer

Ingen kommentarer: