fredag den 19. juni 2020

Stevns Klint


For et par uger siden måtte vi udsætte en tur til Stevns Klint. Denne tirsdag lykkedes det. Vi mødtes ved NKC, pakkede trailer og bil og kørte til Rødvig, hvor vi satte kajakkerne i vandet.

Efter en kort rotur var Boesdal passeret og vi var ved en strækning med mange huler. Vandstanden var lav, og bølgerne brillerede ved deres fravær, så det blev til ture ind i et par af dem.
Det er altid spændende at befinde sig steder der er skabt ved at loftet er faldet ned
Vi overlevede dog alle farer 😊
Sjov udsigt inde fra en af hulerne
Efter vores huleture fik vi andet at se på, da en vandrefalk med et bytte fløj lige forbi. Højt skrigeri tæt på afslørede et par sultne unger der havde fået øje på at der var mad på vej. Vi sad og nød synet af den flotte fugl og dens store unger. Mit lille kamera formåede ikke at få et skud af fuglen, men Jan fandt et noget bedre kamera frem og fik et godt skud


Et par døre i klinten afslørede at vi passerede Stevnsfortet
Det er nogle ordentlige klumper der gennem tiderne er skredet ned.
Jens var ret interesseret i historien om fiskeleret, så vi lavede en lille fotosession på en lokalitet hvor det var meget tydeligt.
Der er tydelig forskel i kridtlaget over og under den tynde stribe fiskeler.
Der var meget få turister ved Højerup Kirke
I lidt spredt formation passerede vi kridtbruddet lange pier
Vi var meget heldige med vejret. Solen skinnede - af og til gennem et tyndt lag høje skyer, og der var ingen vind, så vi kunne ror stille og roligt langs klinten og nyde den utrolig flotte natur.
Modsat turen ved Møns Klint er der i det hele taget meget få mennesker langs klinten. Det skyldes langt hen ad vejen at der ikke er adgang til stranden - eller at der ikke er nogen strand.
Efter en formiddags fantastisk rotur nåede vi frem til Bøgeskov hvor frokosten skulle indtages. En stor rådnende og ildelugtende tangbræmme fratog os lysten til at gå i land, men heldigvis var der en badebro hvor vi trodsede fortøjningsforbuddet og bandt kajakkerne fast.
Med den slags øl kan man roligt tage til søs.
Mens vi spiste, blæste det lidt op. Og som lovet var det fra nordøst, så hele turen tilbage bød på medvind - det kan da kaldes turplanlægning. Vi tog den lidt mere direkte tur hjem og roede fra pynt til pynt. Det gav lidt længere afstand til klinten. Den lå nu i skygge og var ikke helt så flot som i formiddagens sol.

Efter 36 km nåede vi tilbage til Rødvig, og Jan og jeg snuppede et par rul. 

Ingen kommentarer: