lørdag den 28. marts 2009

Havørne og standerhejsning

Sammen med Peter, Ulla, Annette, Leif og Jan tog jeg en tur rundt om Gavnø.

Ved Karlsgab tog vi en lille spisepause og sad bla. og snakkede om vores møde med en havørn. Den store fugl sad på en mudderbanke i fjorden ved Gavnø (der herunder ses i baggrunden). Efter et stykke tid lettede den og fløj værk jagtet af en flok arrige måger.

Der var dejlig læ ved pausepladsen, og solen tittede endda lidt frem.
Da vi havde rundet Gavnø fik vi øje på 2 havørne på Lindholm. Den ene satte sig i et træ, og kort efter kom en tredie ørn. Havørnene fik hurtigt de andre fugle på nakken, og to af dem fløj væk. Den ene dog ikke længere en til spidsen af Lindholm, hvor den slog sig ned. Det var lige på vores kurs, og det varede ikke længe før den lettede igen. Den fløj dog ikke længere væk end til Gavnø, hvor den igen satte sig på jorden. Efter ca. 5 minetter lettede den og fløj væk.
Man bliver aldrig træt af at se de imponerende ørne.
Tilbage i klubben var der standerhejsning. En lille flok mødte op, hørte på lidt ord fra formanden for klubbens aktivitetsudvalg Lone, så standeren ryge til tops og endelig få sig et par kopper kaffe og wienerbrød - det sidste sponsoreret af bageren på Åderupvej. Tak til ham.

Standeren vejer i modlys.

Turens længde var 16 km

Ingen kommentarer: