tirsdag den 28. december 2010

Årets sidste tur

En af årets sidste dage fik jeg lokket  et par klubkammerater - Jesper og Margit - med på en rotur fra Karrebæksminde. Et par dage før havde jeg været en tur dernede og konstateret at der -trods alle meldinger på nettet om is - var isfrit.
Vandet var nærmest som slushice inde ved bredden, men vi kom i kajakkerne og af sted uden andre problemer end kolde fingre.
Trods de kolde fingre "ofrede" Margit sig og løsnede den fastfrosne finne på Jespers kajak. Selv når vi roede uden for slushicen helt inde ved kysten, kunne vi hele tiden se is i vandet. TV-avisen fortalte da også om aftenen at al vand i de indre danske farvandet var under nulpunktet.
Vi roede sydpå og da vi nåede klinten efter badestranden (der var dog ingen vinterbadere) blev vi belønnet med et meget flot syn. Sne og is på stenene lavede et meget specielt drypstens-scenario.
 Man må sige at jespers Greenlander kajak ikke kan fotograferes i mere naturtro omgivelser.

Vi fulgte kysten længere sydpå, men måtte snart vende om da sammenprssede isflager spærrede vejen videre frem. Isen strakte sig så langt ud fra kysten som vi kunne se, så vi vendte om og roede tilbage.
På turen tilbage blev vi enige om at ro en tur ind i havnen. Der var hverken strøm eller bølger, så jeg kunne tage et billede af Margit foran de flotte isbelagte pæle ved det ene molehoved. Når der er strøm og bølger, bliver der ikke fotografet der.
Inde i havnen var der mange fugle, og vi havde næsten helt ondt af blishønsene, der flygtede når vi nærmede os. De mere bådvante ænder tog det mere med ro.

Jeg roede lidt ind på fjorden, men måtte hurtigt vende om, da der var lukket af is.
Hvad er dette?

Istapper på en rorline, såmænd.
Jeg prøvede at uploade data fra min GPS til Garmins netbaserede program. Ud over turen og dens længde kan man få grafer for hastighed, puls (hvis man har et Garmin puls/GPS-ur) og højde (sidstnævnte er ikke så aktuelt for kajakroere) og meget mere.

Siden er nok mest anvendelig for ambitiøse motionister der vil føre regnskab med deres træning og tilhørende mål for kraftanstrengelserne, Tjek den, det er gratis.

Rolængde 10 km - og hvis frosten fortsætter, er der fare for at der går lang tid, før jeg kan komme af sted igen. Overvejer at anskaffe mig et par ski! Som en skev på Havkajakroernes hjemmeside: "På ski gælder det også om at glide af sted på vand".

Ingen kommentarer: