tirsdag den 14. december 2010

Luciatur

Vi er en mindre flok i NKC der hvert år tager på Luciarotur i lyspyntede kajakker. I år var ingen undtagelse.
Det var mere end svært at fotografere i buldermørke fra en kajak, men jeg har taget lidt billeder med alligevej
Min egen kajak var pyntet med et blinkende juletræ med fiberoptik - meget smagfuldt.

Lyset snuppede  dog nattesynet, så vi så ikke at der var is på kanalen før vi røg ind i den. Og den var så tyk, så man ikke "bare lige" kunne hakke sin pagaj ned i den. Heldigvis var den i store flager, så en gang imellem fik pagajen fat i vand, og så var det bare med at komme fremad. Vi slap alle igennem isen, men det var da en oplevelse at sidde i is, man ikke kunne se.

Morten og hans viv sad i en kæmpekano med elmoter - med tilløb pløjede de igennem isen efter at alle kajakkerne  havde kæmpet sig igennem.

I den fritlagte å blev vi mødt af Elisabeth der var mødt op med en flaske med lidt "godt"
Jespers kajak var pyntet med blå lysdioder langs hele kanten - og en snemand der lyste i forskellige farver på fordækket. Han vandt marcipangrisen for den flottest pyntede kajak.

Efter turen samledes vi i klubhuset og fik et glass gløgg og et par æbleskiver.

Rolængde 4 km

På turen prøvede jeg for første gange et par nyindkøbte kajakluffer fra Hiko. Lufferne er vandtætte og foret med fleece. Ved pagajskaftet er der neopren, så der ikke løber vand ind i luffen. De er i særklasse det varmeste jeg nogensinde har roet med. En klubkammerat med kolde fingre fik lov at prøve at stikke en hånd ind i den ene luffe - han mente at jeg måtte have opvarmet pagaj. Lufferne er købt hos Kajakbiksen og kan "varmt" anbefales.

Ingen kommentarer: