onsdag den 16. marts 2016

Endelig på vandet igen

Skavanker i skroget - mit, ikke kajakkens - har afholdt mig fra at ro i lang tid, men endelig kom jeg en tur på vandet. Jes havde lovet solskin - og var klar til at tage et væddemål om det da vi under en total skydækket himmel roede ud ad kanalen. Jeg tog ikke imod. Og godt det samme for da vi holdt frokostpause ved Karlsgab, brød solen igennem og skinnede på resten af turen.

Inden vi nåede til pausen havde vi haft en rotur med udsigt til tusindevis af gæs, jagende havørne - den ene tabte en fanget fisk, da den blev generet af måger - hjorte på land, skalleslugere og mange forskellige ænder. Forår på vandet, når det er bedst.

Et af klubbens nyere medlemmer - Ole - roede også med. Han kiggede lidt langt efter vores tørdragter, men fandt ud af at Longjohns er OK at ro i. Og at strikkede vanter ikke lige er sagen. Et par langskaftede støvler kom vist også på ønskelisten.

Pausen blev som nævnt nydt i solskin i læ i sivene ved Karlsgab. Karin dukkede op lige som vi satte i vandet, men hun ville ro med rundt om Gavnø og holdt i stedet en lille pause inden hun roede tilbage.

Vi andre rundede Gavnø i fin stil med vinden i ryggen på den første del af turen. Havørnene cirklede opad over skoven og alt så dejligt ud badet i sollys. Da vi nåde til de sidste km inden kanalens beskyttedende læ, fik vi lidt bølger. Det var herligt at sidde i den vuggende kajak - også selv om armene var ved at være lidt lange.

Det blev til 16 km.

Ingen kommentarer: