tirsdag den 13. november 2012

Drama på fjorden

Mandag havde jeg aftalt en lille rotur med Lis. Der var en smule vind, og vi regnede hurtigt ud af hvilken rute vi skulle tage for at få mest læ undervejs.

Da vi lå på Fladstrand, fik vi øje på en havørn der blev voldsomt forfulgt af en flk krager. Den store ørn fløj rundt over fjorden og var tydeligt generet af kragerne. På et tidspunkt fløj den - forfulgt af en enkelt krage - ind mellem nogle træer. Det gav dog ikke den stakkels ørn fred - kort efter dukkede den op igen, og nu forfulgt af 12-14 krager. Jagten fortsatte ind over Gavnø og ud af syne. Det må være surt at være toprovdyret og ikke blive mødt af bare en smule respekt.

Efter Karlsgab blev vi mødet af en ret kraftig modvind, så der blev ikke snakket så meget, men bare roet igennem.

På vej mod Lindholm så vi noget der plaskede voldsomt i vandet. Det viste sig at være 2 svaner involveret i en voldsom kamp. Det havde ingen af os nogensinde set før. Kampen fortsatte i lang tid, og da den ene trak sig, fulgte den anden efter flere hundrede meter. Da vi roede videre, kom vi gennem et område med masser af fjer og dun på vandet.

Efter Lindholm roede vi lidt udad mod kanalen for at få en længere strækning med rygvind - og mulighed for surf. Og det blev da også til behagelig medvindsroning krydret med surfture når vi fangede en af de større bølger.

Rolængde 17 km - og kameraet er stadig ikke fundet

Ingen kommentarer: