torsdag den 19. juni 2014

Tur til Svinø

Jens havde taget initiativ til en mandagstur. Oplægget var en tur til Knudshoved Odde fra Karrebæksminde, men det blæste lidt rigeligt, så efter vi var mødtes med Jan roede vi til Svinø i stedet.
Det var lidt lavvandet, men vi slap da igennem ved Vejlø og kunne i medvind drive af sted og nyde fuglelivet med bl.a. en upopulær havørn.
Efter spisepausen ved Svinø satte vi os i kajakkerne igen - Jan demonstrerede igen sin sublime teknik - og belavede os på en modvindstur hjem i bølgerne ud for Dybsø og Enø.
Det blev dog ikke så galt med vinden - den havde lagt sig lidt og var nærmest sidevind.
Der var stadig en del bølger, men som Jan med et smil på læben sagde: "De er lige af en passende størrelse!".
Og det havde han ret i. Hele vejen blev vi vugget blidt og kunne nyde turen. Et par enkelte gange blev jeg overrasket at lidt skum på toppen af en af dem og betalte prisen med en vasker så det drev ned ad nakken.
Jens lå lidt dybt i vandet, men det var tydeligt at se hvorfor, da vi gik i land. røret til kabeltrækket var hoppet af, og agterlugen på hans Greenlander var halvt fuld af vand.

I Karrebæksminde Havn oplevede vi hvorfor kiosker og restaurenter på kajen er utilfreds med at molereparetionen skal foregå i turistsæsonen. Lige som vi roede forbi, gik arbejdene i gang med at vibrere et stykke spunsvæg ned - sikke da en larm det lavede.
På den anden side af Græshoppebroen kunne vi se bagerens nye kajterrasse - desværre uden kajaklandingsplads. Det kan lade sig gøre at kravle over kajen, men så skal man være klar til at blive mågelortmarineret.

Efter 20 km kunne vi sige farvel til hinanden efter endnu en herlig tur på vandet

Ingen kommentarer: