mandag den 17. august 2020

Klubtur fra Ore Strand

 Jeg stod som arrangør for en NKC klubtur, hvor vi skulle ro rundt om Masnedø og -Kalv og ind til Vordingborg.

Vejret var fantastisk med sol og en smule vind fra øst, da vi med to trailere og 7-8 biler med kajakker og roere ankom til Ore Strand. Heldigvis så tidligt at der var plads på parkeringspladsen lige ved stranden.

Der blev hurtigt lagt kajakker på stranden og skiftet tøj så vi kunne komme på vandet. Inden briefede jeg om turen og vi delte os i et par hold så der var lidt styr på de mange deltagere.

Som noget af det første kunne vi studere de mange bygninger og kraner der er i fuld gang med forberedelserne til bygning af den nye Storestrømbro - det bliver spændende at følge fremover. Der var mange gule bøjer i vandet hvor broen kommer - det bliver spændende at se om vi kan få lov at ro der, når først arbejdet på vandet begynder. Der bliver helt sikkert restriktioner ved og under broen.

Forbi arbejdsområdet gik turen rundt om Masnedø kalv. Jeg har før været forbi tidligere på året og oplevet mange ynglende fugle - nu var det kun en flok skarver der holdt til der. Det kunne lugtes på læsiden!

Den gamle bro blev underroet, og turen gik derfra i sidebølger mod Vordingborg Ro og Kajakklub, hvor vi havde fået lov til at holde pause.

Inden vi nåede frem til klubhuset var der tid til at beundre det flotte syn af indsejligengen mod Vordingborg.

Der var et større arrangement i gang i klubben hvor gæster kunne prøve SUB og kajakker.

Vi fik lov at benytte deres terrasse - der var en flot udsigt over aktiviteterne og landskabet. Vordingborgklubben har et meget lækket og godt placeret klubhus.

Jeg havde i invitationen luftet mulighed for at købe is på havnen i Vordingborg. Men da det viste sig at vi kunne købe is i klubben, aflyste vi den mulighed.

Vi roede dog ind foran resterne Valdemars af flotte borg inden turen gik videre østpå langs kysten.  Der er en del sejlrender i området, så det gælder om at være opmærksom på dem og holde sig væk fra dem. Det lykkedes ikke helt for alle, men heldigvis vist nok uden sure miner fra den store motorbåd der måtte slå et stort slag uden om en enkelt kajak.

På et aftalt tidspunkt vendt begge hold om og roede i medvind og -sø tilbage til Ore Strand. Det gav lidt mulighed for småsurf - lige den disciplin min Black Pearl er god til. I større bølger går der undervandsbåd i den.

Tilbage på stranden gav deltagerne udtryk for at det havde været en god tur.

21 km


Ingen kommentarer: