mandag den 11. april 2016

Svinø - Knudshoved Odde

Syv medlemmer af NKC havde meldt sig på tur fra Svinø. Vi mødtes ved klubbben og læssede kajakkerne på klubbens trailer.
Vel ankommet havde vi lovet at hejse et nyt klubflag på klubbens grund, og snart var vi i gang med at sætte kajakker i vandet ved Svinø. Jan kom roende fra Karrebæksminde og sluttede sig til os.
Jeg var turleder og lagde en kurs der lige passerede Rønnen midt i Avnø Fjord. Her har jeg været mange gange før, men det var første gang jeg så sæler der. To sæler lå på stenene og solede sig, og andre kiggede nysgerrige på os fra vandet.

Kursen blev lagt mod den smalleste del af Odden, hvor vi lavede en overbæring og herefter roede videre mod Oddens spids.
Det er efter min ringe mening en af de flotteste kyststrækninger vi har på Sydsjælland. Små klinter afløses og græsningsenge på de 4 km der er til spidsen.
Vi gik i land på bugten på sydsiden. Her er modsat de fleste andre steder langs spidsen en flot sandstrand. Vandet var indbydende, men vi trodsede enhver trang til at tage et bad og gik straks mod spidsen, hvor vi fandt et sted med læ.

Her holdt vi spisepause. Jes havde pølser, brød og alskens tilbehør til hotdogs, og jeg havde tage brænde og en lille rist med.
Snart lå pølserne på risten - og snart var de nydt.
Vi gik lidt rundt på spidsen og nød den overdådige udsigt
.inden vi satte os i kajakkerne igen, rundede Odden og roede indad langs den.
Der var lidt modvind, men vi kom rask fremad.
Lis havde kage med, så inden det afsluttende næsten 7 km lange kryds mod Svinø, fik vi kaffe og kage
En enkelt kajak fik snor i finnen, så den kan trækkes ned uden gå i land.
Og en enkelt tapede vablerne inde i gaffatape - det må aldrig mangle på en kajaktur :-)
Da vi kom fri af land, steg vindtrykket - og bølgerne. Et par af roerne var lidt pressede på komforten, men vi kom over uden uheld, og kunne snart pakke trailer igen og køre hjem efter en tur hvor vejret gik fra overskyet til solskin.
24 dejlige km blev det til.

Ingen kommentarer: