mandag den 28. november 2011

Tågetur

Torsdag havde jeg annonceret rotur på NKC's interne kalender. Knud mødte op, snuppede Jespers kajak (efter aftale) og roede med ud i tågen.
 Der var undervejs ikke meget at se, men efter turen over Fladstrand hvor vi kunne høre mange fugle, og gennem Karlsgab hvor vi pga den lave vandstand næsten gik på grund, kunne vi da skimte Gavnø i baggrunden.
Det meste af turen ud havde været i modvind, men da vi rundede Gavnø, fik vi vinden i ryggen, og det var tid til en lille pause. Jeg fik testet af min nye - og meget billige - termokande fra Biltema kunne holde vandet varmt. Det kunne den, og vi fik en kop lækker og skoldhed kartoffel/porresuppe men vi drev den rigtige vej.

Lindholm passerede vi ganske tæt. Store dele af sandtangen i den østlige ende var meget fritlagt og lignede en miniversion af Grenen.
Derefter var det bare at sætte en kompaskurs mod sejlrenden for at slippe uden om de lavvande områder ved Gavnø.  Ved sejlrenden drejede vi til højre og snart var vi hjemme.

Rolængde 16 km

onsdag den 16. november 2011

Så blev det koldt

Planen var en tur til Karrebæksminde og retur, men det endte med turen Gavnø rundt.

Der var meget, da jeg roede ud ad kanalen, men også ret diset, og meget koldt på fingrene. Jeg havde faktisk taget et par handsker med i tasken hjemmefra, men de lå nu i klubhuset.
Der var forbløffende få fugle fjorden, men et par musvåger krydsede over fra Enø til Gavnø.







Og på Gavnø sad der en ørn i toppen af et grantræ. En anden havørn fløj rundt langs skovkanten. Dem sad jeg og kiggede et stykke tid, mens jeg nød den koncert gæs og andre fugle på Fladstrand lavede.

På det sidste stykke tilbage mod klubhuset stødte jeg på årets første is i Gammelåen. Fingrene havde heldigvis fået varmen i løbet af roturen.

Rolængde 16 km

mandag den 7. november 2011

Ny sæson - første tur

I NKC slutter sæsonen med sommertidens afslutning, og km-tælleren nulstilles. Det blev til 1352 km sidste sæson, og med ture flere steder i Danmark og Sverige kan jeg kun være tilfreds med året.

Turene rundt om Hornsherred og Orust blev de længste, men også ture på Åsnen og i St. Anna skærgården står tydeligt i erindringen. Sommeren var ikke god, men efteråret har givet mange fine ture i de lokale vande, og ikke mindst mange oplevelser med dyrelivet. Jeg så marsvin, sæler, havørne, store flokke gæs og viber og mange, mange andre fugle.

Den nye sæsons første tur bød også på specielle oplevelse. Turen gik rundt om Gavnø sammen med Peter der havde fundet tid til en tur på vandet. Mens vi sad og snakkede om havørne, sejlede en af de store fugle rundt over skoven på Gavnø. Peter fik øje på den, og snart efter lettede yderligere 2 ørne fra træerne. De tre havørne fløj rundt skoven og så næsten ud som om de legede med hinanden. Vi snakke om at det måske var årets unge, der nu skulle jages hjemmefra. Vi sad og nød synet et kvarters tid og roede så videre. Kun for at se tusindvis af viber flyve rundt på himlen tæt ved Gavnø.

Den kuldrede greve havde åbnet parken (for sikkert et betydeligt beløb) for en masse juleboder og handlene - og her sad vi - ganske gratis - og nød et flot show få hundrede meter fra julemarkedet. HA!

Desværre ingen billeder, da kameraet havde gemt sig, men de sidder på nethinden.

Rolængde 16 km