torsdag den 30. januar 2020

Sidste januar-onsdagstur

Der blæste en pæn vind fra nordvest, så vi fire roere der var mødt op til tur fra NKC krøb mod Karrebæksminde lidt i læ af Bornakkeskoven. Jan tog som sædvanlig af sted fra Enø ogvar stort set blevet blæst imod os og havde surfet lidt undervejs ved sejlrenden.

Da vi nåede Krrebæksminde skulle vi da lige under broen og se hvordan det så ud i kanalen. strømmen var svagt udad, og med vinden den anden vej var der lidt strømsøer lige efter broen. Ikke noget der generede os, så vi roede videre ud mod de ret kraftige bølger vi kunne se mellem molehovederne. Og så skal jeg da love for at vi blev vugget.

I havnebassinet skabte strøm og vind nogle høje, stejle og tætte bølger. Det var kun få af dem der brækkede, så vi roede videre. Det var lidt sjovt når man pludselig kun kunne se huetoppen på ham der roede få meter foran.

Vi lå lidt i læ bag molen og snakkede om at det kunne være sjovt at prøve det brusende hav mellem molehovederne - men ikke en januardag.

På tilbageturen holdt vi lidt afstand til hinanden - store bølger og strøm kan hurtigt føre en kajak på afveje. Og der er jo ingen grund til at risikere sammenstød. Vi slap nu fint igennem de høje bølger og fik endda lidt småsurf. Skuffende lidt i forhold til bølgernes højde. Jeg var glad for at jeg sad i min store Tiderace - min Black Pearl havde gravet sig godt ned på vej ned ad bølgerne.

Turen hjemad gik langs sejlrenden og var stort set en lang jagt efter surfbølger. Med vinden i ryggen lykkedes det flere gange af få en tur. Men lidt flad efter 5 dages sygdom droppede jeg surfjagten og roede stille og roligt mod Næstved. Jens var en god romakker og blev sammen med mig - det er sgu rarest at være et par stykker sammen.

Tilbage i klubhuset nød vi madpakkerne og en kop kaffe eller te. Det blev til 17 km - og nu håber jeg snart at mit kamera er klart igen efter et par omgange hos Olympus.

Jan tog et par billeder.

torsdag den 23. januar 2020

Onsdagsrur til Nylandsmøllen

Vi var 5 roere der tog afsted fra NKC - for en gangs skyld med en vejrudsigt der lovede sol. Vinden skulle også lægge sig lidt oppe af dagen.

Kursen blev sat mod Karlsgab, hvor jeg havde aftalt møde med Jan, der som sædvanlig tog af sted fra Enø. Han havde tyvstartet lidt, og vi mødte ham på Fladstrand.
Turen gik videre mod Nylandsmøllen. Vinden var i ryggen, og Solen tittende frem og skabte et nærmest Jesus-agtigt lys, mens vi roede af sted på det lave vand i løs formation. Det var dog ret højvande, så vi slap forbi de mange sten på stykket ved Hestevad uden store skrammer.
Ulla havde ikke før besøgt møllen der blev restaureret sidste år, og hun var behørigt imponeret. Frokosten blev nydt øverste etage hvor der var et lille bord vi alle 6 kunne sidde ved. Udsigten er betagende og Solen varmede dejligt gennem vinduerne.
Alt godt har dog en ende, og snart sad vi i kajakkerne igen.
Ganske som lovet lagde vinde  sig, så det gik let at ro hjemad.
Ved Gavnø kunne vi høre en stor flok blishøns lette fra vandet. Og kort efter så vi grunden til det. En ung havørn havde overfløjet flokken og havde nu kursen ret mod os i lav højde. Den fløj lidt uden om os, men vi sad vist alle med åben mund og polypper og nød synet af den flotte fugl i solskinnet.
Ved kanalen sagde vi farvel til Jan og roede tilbage ad kanalen.

Det blev til 22 km i et vejr der var en forårsdag værdigt

mandag den 20. januar 2020

Fortsat blæst

Gavnø rundt igen, igen. Og endnu en gang i voldsom blæst. Jens og jeg trodsede vejrguderne og roede en fin tur - blå med de højeste bølger jeg har oplevet på Sønderfjorden.
17 km

onsdag den 8. januar 2020

Gavnø rundt i dis og blæst med Jens

YR havde lovet/truet med 11 m/s vind, men Jens og jeg havde aftalt at tage på vandet. Om ikke andet kunne vi da træne teknik i vind og bølger.
Da vi nåede fjorden var der ikke meget at se - heller ikke voldsom vind, så vi satte af sted rundt om Gavnø. Vi kom hurtigt i læ af øen, og roede snart ud på Fladstrand. På vejen derud hvade vi fornøjelsen af at se to havørne, der sat på en tørlagt banke.
Efter Karlsgab blev vi ramt af vinden, og indtil vi kom i læ af Enø måtte vi knokle lidt. Det var dog ikke så slemt, og efter en times roning er mit gamle skrog varmet op og klarer fint at blive sat på arbejde.
Jens bød på en Marsbar, som vi nød drivende mod Næstved. Vi ville dog lige rundt om Lindholm og få vinden lige i ryggen ind langs sejlrenden.
Og det var en god ide. Med vind og bølger på samme kurs som os gik det i fin stil med mange lækre surfture. Vi oplevede begge at få hele fordækket sat under vand - og det sker ikke så tit på fjorden i min Tiderace. Ind imellem skulle der sættes et bravt bagror og kantes for at holde kursen.
Det blev til 17 km

mandag den 6. januar 2020

Årets første tur

Efter en lang kajaktørke kom jeg endelig på vandet. Turen gik rundt om Gavnø i et flot januarvejr. Solen gemte sig bag skyer, men alligevel var der et flot lys over fjordens bølger.

Det mest bemærkesværdige ved turen var at jeg rundede 18.000 km i kajak siden jeg begyndte at ro for 15 år siden. I 2019 blev det til 1260 km, og jeg fik krydset lidt af på "Træskolisten for kajakroning". Ven blev besøgt og sammen med Tom rundede jeg Kullen.
Jens viger for et stort skib på Øresund på vej mod Ven

Det blev også året hvor jeg for første gang havde min Spark drone med i kajakken. Det skete både på NKC's tur til Blekinge og den tur jeg sammen men Jan tog rundt om Orust
Sidste lejrplads på turen rundt om Orust