torsdag den 16. maj 2019

NKC i Blekinge

Jeg havde arrangeret klubtur til Blekinge. Vi camperde på Rønneby Havscamping lige ud til et stort naturparkområde i skærgården.
Jeg har været i området flere gange - både sammen med fruen og med romakker Jan - og kender det godt. Jeg havde dog frabedt mig turlederrollen på roturene i området, da jeg ved hvor svært det er at holde sammen på en større flok roere. Det skulle ikke gå sådan. En mindre gruppe meddelte ved den første briefing at de gerne ville ro selv, men en gruppe på 14 roere lagde så meget pres på mig at jeg gav mig og ledte dem ud i skærgården.
Tågen lå tæt over Blekinge, så navigation ville blive vigtig på dagens tur. Og den bad jeg så deltagerne om at stå for. Den ide købte de, så parvis ledte forskellige roere os rundt i tågen på en rute jeg anviste. Det gjorde de rigtig godt, og det eneste sted der opstod lidt tvivl i rækkerne var da jeg på et tidspunkt lagde de ruten om for at ro i lidt mere beskyttet farvand.
Vi roede 29 km rundt i til tider ned til 50 meters sigtbarhed. Heldigvis var der kun et enkelt sted vi mødte lidt trafik, og da var der nogenlunde sigt. Undervejs var vi ved det sydligste fyr i skærgården.
Dagen efter skinnede solen over lejren fra morgenstunden. Igen delte vi os i et par grupper, og Jan og jeg ledte den store gruppe rundt i den nordligste del af skærgården. Vi fulgte stort set kysten rundt ved Listerby, så det var ikke så svært at finde rundt.
Vi kom rundt i nogle meget smukke områder og kunne bla. sidde og nyde en havørn der fløj rundt over hovedet på os.
Et enkelt sted var vi spændt på om der var en bro -  den var ikke stor men den var der.
I pausen på et skønt sted stod den både på frokost, undervisning i navigation og afslapning. Her viser Jan hvordan man lægger en kurs med kort og kompas (egentlig kan en vinkelmåler gøre det). Hvis man så også er opmærksom på hvor langt der er og hvor hurtigt man sejler, er det kun afdrift der kan drille lidt. Men med de forholdsvis korte afstande i skærgården var den minimal.
Marianne fortalte også lidt om Yoga - jeg dyrkede mest mindfullness på ryggen med en trøje under nakken.
På den videre tur havned vi i lidt bølger, som alle kom fint igennem
Efter pausen besøgte vi Ulrich. Hans hobby er opdræt af vilde gæs og han bor på en lille ø uden strøm og vand. Ulrich fortalte om sit liv på øen - og de fleste var vist ret begejstrede over den sympatiske gåsemor og hans måde at leve livet. Men der er vist ingen der vil bytte.
Turen hjem gik mellem de flotte øer inderst i skærgården. Turen blev på 25 km.
 Den sidste dag stod det på en fællestur for de fleste. Jeg syntes vi skulle ud og have lidt udblik mod Østersøen.
Og det fik vi på en flot tur rundt til et par af de yderste skær. Det var ikke helt nemt at finde et sted at gå i land på klippeskærene, men alle slap i land, og vi var imponerede over de mange flotte blomster der voksede derude. Vi fik roet 14 km.

Ingen kommentarer: