tirsdag den 23. marts 2021

Solotur til Saltø Å og Karrebæksminde

Den første mandag i mit liv som 70-årig var vejret meget flot. det skulle udnyttes til en kajaktur. Der var ingen der tog imod invitationen, så det blev en solotur.

Som det kan ses på billederne var vejret meget flot. stort set ingen vind og høj sol. Kommunens folk har gennem et stykke tid været i gang med at beskære træerne langs kanalen, så nu er der ikke den store risiko for at ro ind i nedhængende grene. Det er nu nok ikke af hensyn til os de har beskåret træerne, men nok så meget af hensyn til de store skibe og for att slippe for at træerne vælter.
Jeg tog kystruten langs golfbane og Dyves Bro
Det var meget smukt, og selv om træerne ikke er sprungetud endnu, var der mange farver i siv og skov.
Svanen var lidt utilfreds med mit valg af rute, men de er ikke gået på rede endnu, og så må de sgu finde sig i lidt trafik.
Jeg slog et smut op i Saltø Å. Den er for tiden genstand for en større omlægning hvor 175 hektar bliver lavet om fra marker med en lige å/grøft til et bugtet vandløb med enge der kan oversvømmes.
Projektet er lidt længere oppe ad åen end vi må ro - grænsen for roning går ved skovens - men det er skide godt at den slags kan få gang på jorden. På den robare strækning er allerede oversvømmede enge, og der er et rigt fugleliv med alle mulige ande- og vadefugle. Jeg så fx både viber og gravænder,
Efter mit åbesøg gik turen til Karrebæksminde, hvorefter jeg vendte tilbage mod Næstved. det var blæst lidt op. men pyt! Vinden var lige i ryggen, så det gik let. På tilbageturen mødte jeg Anne - vi fik os en lille snak, inden turen fortsatte.

Tilbage ved klubben kunne jeg se at genboen nu er ved at være færdig med sin kæmpekran til bådløft. Den står nok bedre fast en den kran der på tragisk vis væltede ned over en båd for et par år siden.

Det blev til 19 km
 

Ingen kommentarer: