søndag den 21. december 2008

juletur

Min romakker Johnny og jeg havde aftalt at ro en søndagstur dagen efter vi havde hørt om vindstød af orkanstyrke ved Hanstholm. Nu var det jo ikke i Vesterhavet vi skulle ro, men vores eget trygge farvand i fjorden ved Næsved, og meteorologerne havde lovet at vinden ville lægge sig.
Det sidste holdt nogenlunde stik. Fra morgenstunden var det helt stille, men da vi sad på fjorden havde vi en kold vind i næsen. Vi rundede Lindholm og Gavnø i rimelig godt vejr. Da vi rundede Lindolm fik vi vinden ind fra siden, men vi var enige om ikke at vælte. Da vi rundede Gavnø var vinden lige i ryggen. Vi dannede en lille flåde og fandt varmt vand og suppepulver frem. Det var utrolig lækkert med en kop dejlig minestronesuppe mens vi langsomt drev videre.
Vi så flere fugle på turen. Ud over de sædvanlige ænder, blishøns, skarver, måger mm. var der et par episoder der printede sig lidt mere fast på nethinden. På Lindholm fløj et rørhøgepar rundt i lav højde og jagtede smådyr, og ud for Gavnø fløj en havørn adstadigt forbi. På vestsiden af Gavnø gik mange hundrede gæs - en del af dem lettede og fløj hyggeligt småknævrende rundt. Vi fik også lidt drama på turen, da vi fik øje på et par måger der jagtede en enlig blishøne. Den nåede dog i sikkerhed i en større flok artsfæller - sikkert kun en stakket frist, hvis den var afræftet af den ene eller anden grund. Vi slap dog i denne omgang for at overvære naturens grumhed.
Det blev til 17 km

Ingen kommentarer: