torsdag den 23. februar 2012

Susåen sammen med Troels

Sammen med Troels stod jeg klar til en tur ned ad Susåen.
Der var meget iset på bredden ved Fuglebjergbroen, men der var da åbent vand - noget der for tiden er en stor mangelvare. Nu er der jo mange måder at komme af sted på, og vi valgte et par af de mindre heldige. Troels "ville selv" og modtog ikke mit tilbud om et raskt skub. Og når man så ikke vil nedværdige sig til et støttetag kan det nemt gå galt.
Da det var min tur lagde jeg an til at rutche ned ad en isflage og i fin stil sejle ud på åen.
Men et er teori - et andet er praksis. Jeg gled fint af sted, men..
Mine evner som isbryder var - trods en trecifret kampvægt - meget små. I bedste isbryderstil, fik jeg arbejdet mig op på isen, men den holdt. Og jeg måtte have hjælp af Troels, der med lidt tilløb fik brudt en rende, så jeg også kunne komme ud på åen.

Siden jeg var nede ad åen sidst var vandstanden faldet meget, så der var ikke så meget strøm.

Men af sted kom vi og snart var vi ved Holløse, hvor der er en mindre overbæring. Der er en fin rullebane til kanoer, men den virker nu også fint til kajakker.
På grund af den lave vandstand var der flere stede meget flotte gardiner af is og istapper 

 Det normalt meget brusende vand ved møllen var der ikke meget af, men lidt flotte isformationer var der da.
 Det var ved at være tid til lidt suppe og en bid brød. Det klarede vi i en miniflåde, som vi dannede i læ ved den lille lund efter Holløsebroen.

Der var mange fugle på det næste stykke
Den flotteste var dog en havørn der sad i et træ mellem Nåby og Gerdrup.
Mit kamera var så tarveligt at det løb tør for strøm da jeg havde taget ovenstående billede. Ørnen od os komme ret tæt på inden den fløj ned og satte sig på engen. Da vi var kommet forbi den, lettede den og satte sig tilbage i træet.
Det gik videre i fin stil, og snart nåede vi den gamle jernbanebro. Den er nu en del af fodsporet, hvor der kan laves mange spændenede ting - nu kan der også isklatres. Det undlod vi dog, og nøjedes med at klatre op på landgangsbroen midt i Næstved.

Rolængde 17 km

Ingen kommentarer: