lørdag den 14. april 2012

Fantastisk tur til Avnø

Efter et par ture rundt omkring Gavnø i halvtrist vejr gav dagens tur til Avnø jackpot. Jeg havde aftalt at ro en tur med Jens, og vi valgte at køre til Svinø og ro ud til sælerne på Avnø Fjord.
 Vejret var fantastisk - høj sol og en svag brise
Snart gik det sydpå mod sælerne
 Vandet var usædvanlig klart, himlen var blå med enkelte skyer og smilene var store
Og snart dukkede de første nysgerrige sæler op i vandet
Vi lå i lang tid på 3-4 meter usædvanlig klart vand og kiggede lige så nysgerrigt på sælerne som de gjorde på os.
Og vi kunne se på stenene at der var mange sæler der lå og nød solen. Nysgerrigheden drev dog de fleste i vandet og ud til os. En enkel meget nysgerrig sæl stak hovedet op tæt foran min kajak. Den dykkede stille ned og næste gang den kiggede op var den få meter foran mig. Vi lå længe og kiggede på hinanden - jeg sad helt stille for ikke at skræmme den. Efter et stykke tid dykkede den og svømmede ganske tæt forbi mig under vandet. Det var et fantastisk syn - og første gang jeg i naturen har set en sæl under vandet.

Vi roede videre til shelteret og nød frokosten, inden turen gik retur. Igen kom mange sæler ud til os, men en større flok gik snart på jagt efter en stime fisk. Sælerne svømmede af sted som en flok delfiner - enkelte af dem hoppede næsten helt ud af vandet, når de var oppe for at snappe luft. Snart var de meget langt væk, men vi kunne følge deres "spor" ved at se de fugle, der fulgte dem for at få "smulerne fra de riges bord". Endnu en fantastisk første gangs oplevelse.
 Det var svært at få armene ned, men vi skulle jo ro, så det gik.
Snart var vi tilbage ved udgangspunktet
Og det syn er jo heller ikke så ringe endda
Rolængde: 15 fantastiske km med nye oplevelser - det er sgu fedt at ro kajak

Ingen kommentarer: