fredag den 4. januar 2013

Søerne

Egentlig skulle Jens og jeg have roet en tur ved Bisserup, men det blæste voldsomt, så vi blev enige om at tage turen fra Frederikskilde Strand på Tystrup Sø til Skelby ved Susåen. Det gav lidt kørsel, men da vi kun var to, stillede vi en bil ved Skelby - lagde kajakkerne på taget af den anden og kørte til parkeringen ved Frederikskilde.

Da vi bar kajakkerne de omkring 100 m ned til søen, røg jeg på røven på en glat træbro. Det lykkedes mig ikke at smide kajakkerne, men jeg røg lige ind i et træ og fik slået luften ud. Ribbenene holdt, og jeg kunne heldigvis ikke mærke styrtet, da vi først var kommet i gang med at ro.

Der var ikke meget at se - tung regndis lagde en dyne over Tystrup Sø.

Efter noget tid lettede tågerne - de blev nok blæst væk. Og minsandten om ikke vi så et par havørne kredse over skovene sammen med 4 musvåger. De var dog for langt væk til at kunne fotograferes.

Vi holdt en lille spisepause ved Hørhaven. Pladsen var ret oversvømmet, så det var bare at ro op på græsplænen og stige ud. Jens havde noget blåbærsuppe pulver med der gjorde rigtig godt sammen med et par rugbrødsmadder.

På det sidste stykke ned over Tystrup og Bavelse Søerne, var det blæst op. Det gav lejlighed til at prøve lidt småsurf i min nye Tiderace Xplore X. Kajakken fangede fint bølgerne, men jeg skal lære at være lidt på forkant med kursregulerende kantninger.

Kajakken opførte sig i det hele taget eksemplarisk i de krappe søbølger, så jeg er stadig en glad mand, der ser frem til at prøve Xploren i lidt større bølger ved kysten.

Ved gangbroen ved Stridsmølle måtte vi lave en lille overbæring. Det var ikke muligt at ro under broen pga den høje vandstand.

Det er ikke verdens bedste landgang- og isætningsplads, men vi slap forbi. Vælg at gå i land på venstre bred en halv snes metere før broen og sæt i lige efter. Den kraftige strøm førte os raskt til turens mål ved Skelby.

Rolængde - beskedne 12 km, men oven på de sidste par isvintre er det rart over hovedet at kunne ro i januar måned

Ingen kommentarer: