søndag den 25. august 2013

Møn til Næstved

Weekenden bød på en tur fra Ulvshale strand til Næstved sammen med min gode gamle ro-ven Johnny. Det blev en flot tur med meget rygvind, men også hårde strækninger med 9 sekundmeter modvind.
Vi roede gennem det smalle sund mellem Ulvshale og Nyor og satte Kursen mod øen Lindholm. Her er der adgang forbudt. Vi havde ikke planlagt at gå i land, men ændrede kursen mod Kalvehave.
 Der var lige en sejlrende med en del trafik der skulle krydses, inden vi kunne gå i land og nyde frokosten.
 Vi fortsatte med den friske vind i ryggen, og kom forbi mange nydelige huse.
Vi tjekkede om der var mulighed for overnatning ved Dehnshytten lidt før Vordingborg. Og det var der. er hytten ikke lejet ud må man godt slå telt op eller sove i deres shelter. Det koster 15 kr pr person, men så er der også adgang til vand og toiletter. Der er også mulighed for at komme af med skrald.
Så det var et par tilfredse kajakroere, der ved et bord/bænksæt kunne nyde aftenkaffen.
Næste morgen gik det videre forbi Vordingborg og ud langs Knudshoved Odde. Stadig med en generøs vind i ryggen. Vi snakkede om at ro helt ud til spidsen af Odden, men bar over ved Draget, da der viste sig at være en kraftig modvind på den anden side af Odden.
Vi kæmpede os langs kysten - jeg var ved at være lidt slidt efter mere en 200 km's roning på et par uger - men opløftet af synet af 3 havørne (der er kun 2 på billedet) fik jeg kræfter til det sidste lille kryds over til shelterne på Avnø. Vi så masser af sæler på stenene, men vi var så langt fra dem at de ikke gad kigge ud til os.
Da lejren var etableret i læ i skoven bag sheltene, satte vi os på de endnu varme sten og nød udsigten og et par øl
Vi havde på hele turen flot vejr med høj sol og sommerskyer på himlen.
Næste morgen gik turen videre mod Næstved. Det blæste stadig en del, men på lange stræk kunne vi ro i læ af kysten. Ved Vejlø holdt vi pause og mødte tre klubkammerater, der også var på rotur. Hyggeligt!
Rolængde 79 km