lørdag den 21. september 2013

Knudshoved Odde

Fredag havde jeg aftalt at ro en tur til Knudshoved Odde med Jens og Jan. Det blev en tur i meget forskelligt vejr. Da vi stak ud gennem molerne ved Karrebæksminde, hang der tunge skyer over bugten og en stor byge gav længe vand ud mod Storebælt.

Vi roede dog hele vejen til Odden uden at få en dråbe, og efter et kryds på små 10 km stod vi på Odden. Undervejs fløj en glente lige hen over os. Da vi nåede ud til Odden lettede en masser skarver fra de mange sten. da vi kom helt derhen kunne vi lugte at de havde siddet der. Uergh!!
Det er som altid en stor oplevelse at stå på Odden - og for Jens var det endda en førstegangsoplevelse.
Jan - der er en rigtig god fuglespotter og -kender - fik øje på flere spurvehøge og tårnfalke. Vi så også en glente.
Der er havudsigt til næsten alle sider fra toppen af den lille klint.
Vi roede et stykke langs sydsiden af Odden. Der ligger 4-5 små klinter på række og i flere af dem bor der digesvaler. Vi så ikke noget til dem - de er draget sydpå for et stykke tid siden.
Vi gik i land ved draget, der fra søsiden bare lignede en stribe tang.
Og draget var da heller ikke mere end 5-6 m bredt - utroligt at det ikke er skyllet væk.
Når vi nu var i land kunne vi jo lige så godt gå lidt på jagt i buskene.
Og der var gevinst - brombær i lange baner, men bare ben og sandaler er ikke lige påklædning i et brombærkrat.
Turen gik videre mod Svinø, og vi oplevede et kryds på nærmest spejlblankt vand. Da solen også begyndte at skinne, var det helt sommerligt - og vi måtte smide rojakkerne..
Efter en kaffepause i Svinø - hvor vi så en havørn sætte sig på Dybsø - besluttede vi os for at ro til karrebæksminde - Jens ville godt have lidt røget laks med hjem fra Martens Røgeri. Undervejs trak mørke skyer ud mod os fra landsiden og gjorde vandet helt sort at se på, men samtidig skinnede solen på klinten. det så meget flot ud
Efter Karrebæksminde sagde vi farvel til Jan og roede til Næstved. Lige inden vi var tilbage i NKC fik vi et par dryp fra de mørke skyer. Det blev heldigvis ikke til mere, så jeg kunne cykle hjem i fint vejr efter en flot, flot tur på 47 km.

Ingen kommentarer: