mandag den 13. marts 2017

Havørne

Jens og jeg havde aftalt at ro en tur. Vi havde lokket Jan med og aftalt at mødes på fjorden. Vejret var fint, og med en let rygvind kom vi fint af sted fra klubben.

Ude på fjorden så vi en del fugle der fløj lavt ved Gavnø. I sig selv ikke noget særligt, men da vi kom lidt nærmere kunne vi se at det der havde fået dem i luften var ørne der sad på stranden. Vinden var som sagt i ryggen, så vi indstillede roning og lod os drive forbi. Det viste sig at der sad i alt otte havørne - jeg har aldrig set så mange på en gang før. De lettede lidt på skift - sikkert irriterede over småfuglene der fløj rundt og dykkede ned i dem. Kameraret havde jeg selvfølgelig glemt, og de var alt for langt væk til at det kunne nytte at tage et billede med telefonen. Men billedet inde i mit hoved vil blive hængende længe.

Kort efter stødte Jan til. Han havde også set ørnene. Vi snakkede lidt om hvor de kom fra - han mente at det var svenske ørne der af en kold nordøstenvind var rykket lidt sydpå

Turen gik videre rundt om Gavnø. På sydvestsiden var der fuldstændig læ, og naturen viste sig fra sin smukkeste side, da solen fik kæmpet sig igennem skyerne. Vi brugte solskinnet til at gå i land og holde en lille pause ved Karlsgab.

Selv om solen skinnede var det koldt at sidde stille på land, så vi var hurtigt tilbage i kajakkerne og roede det sidste stykke tilbage til klubben.

16 km med en sor oplevelse

1 kommentar:

Leguma sagde ...

Kan tyvärr inte se några bilder!
Mvh
Leguma