søndag den 24. februar 2019

Møllebesøg

Fredag havde jeg aftalt at tage på en rotur med et par klubkammerater. Vi blev fire - Karin, Knud, Jens og undertegnede - der i flot vejr roede ud ad kanalen.

Det blev til lidt snak ved fjorden om hvor vi skulle ro hen - vi endte med at ro mod Karrebæksminde. Der var lidt vind, så det blev i spredt gruppe. I læ bag Lindholm foreslog Karin at vi skulle ro ned og se hvor langt de var kommet med NylandsmøllenDet gav en tur på 5-6 km i stik modvind, men det gik nu meget godt. Det var dejlig højvande, så vi kom problemfri forbi stykket ved Vejlø med mange sten i vandet, og efter et par timers roning kunne vi gå i land ved møllen.
Inden vi gik over og så nærmere på den, var det dog frokosttid. Den blev nydt på en gammel frønnet bænk - med udsigt over Dybsø Fjord og i dejligt solskin. Og solen er nu så højt på himlen at den varmergodt.
Ved møllen var et par tagdækkere i gang med at dække møllen med tagshingels (ikke at jeg vidste hvad det hed - Google er min ven). Trods stillads kunne vi godt se at det bliver flot, når møllen er færdig. Der var også sat vinduer i.

Vi spurgte om vi måtte kigge indenfor, og det var OK "Men lad være med at komme til skade!" var beskedden. Det gjorde vi så ikke - trods manglende gelændere - og vi var alle imponeret over arbejdet. Højden til bjælkerne var så ikke imponerende.
Masser af flot tømrerarbejde i fuldkantede stolper, og en fantastisk udsigt fra "2. sal". Vi glædede os alle til at møllen står færdig, og vi var enige om at vi vil prøve at ro derud til indvielsen. Møllen ligger ca 10 km fra NKC ad korteste rute, så mon ikke vi kommer til at besøge den en del gange.
Hjemturen gik fint med rygvind på lange strækninger. Vi blev enige om at prøve Gammelåen på tilbageturen, men den var helt blokeret ved noget kloakarbejde. Vi glæder os til det er færdigt, så vi igen kan tage den hyggelige tur ad Gammelåen. Hvorfor gennemsejlingsmuligheden er blevet spærret helt melder historien intet om.

Så vi måtte vende om og tilbage ad kanalen.

Det blev til 25 km på en flot februardag, og jeg kunne konstatere at investeringen i et par ekstra luffer, så der var et tørt par at tage på efter pausen var givet godt ud

Ingen kommentarer: