onsdag den 8. januar 2020

Gavnø rundt i dis og blæst med Jens

YR havde lovet/truet med 11 m/s vind, men Jens og jeg havde aftalt at tage på vandet. Om ikke andet kunne vi da træne teknik i vind og bølger.
Da vi nåede fjorden var der ikke meget at se - heller ikke voldsom vind, så vi satte af sted rundt om Gavnø. Vi kom hurtigt i læ af øen, og roede snart ud på Fladstrand. På vejen derud hvade vi fornøjelsen af at se to havørne, der sat på en tørlagt banke.
Efter Karlsgab blev vi ramt af vinden, og indtil vi kom i læ af Enø måtte vi knokle lidt. Det var dog ikke så slemt, og efter en times roning er mit gamle skrog varmet op og klarer fint at blive sat på arbejde.
Jens bød på en Marsbar, som vi nød drivende mod Næstved. Vi ville dog lige rundt om Lindholm og få vinden lige i ryggen ind langs sejlrenden.
Og det var en god ide. Med vind og bølger på samme kurs som os gik det i fin stil med mange lækre surfture. Vi oplevede begge at få hele fordækket sat under vand - og det sker ikke så tit på fjorden i min Tiderace. Ind imellem skulle der sættes et bravt bagror og kantes for at holde kursen.
Det blev til 17 km

Ingen kommentarer: