onsdag den 14. juli 2021

To perler på tur

Linnea ville gerne med på en tur på fjorden i sin Black Pearl. Vi tog af sted på en herlig sommerdag i hver vores "perle".

Der var ikke den mindste krølle på vandet, så vi spottede en sæl på Karrebæk Fjord. Det er første gang jeg har set sæl der, så det var en oplevelse for os begge.

Efter mødet med sælen roede vi en tur op i Saltø Å. Man skal vide hvor den løber ud i fjorden for at finde den, men jeg har været der nogle gange, så det gik uden problemer. Det var dog straks værre at padle op ad åen, fod den var på strækninger næsten vokset sammen.

Vi slap dog gennem de snævre stykker, og kom helt op i nogle af de nye slyngninger der er gravet som del i et større projekt.

Linnea fandt et sted at vende sin lidt kortere kajak, men jeg måtte ud af min 5,65 m lange kajak og vende den om. Det var ikke en mulighed at bakke, da der er langt mange store sten ud i det nye åløb.

Efter å-turen tog vi en pause ved De hvide Svaner.  

På vejen derover spurte Linnea til en fugl der fløj over os. Det var en af de lokale havørne, så den oplevelse fik hun også lige med. I pausen bød Linnea på müslibar, så der var energi til at ro videre.
Og det gjorde vi - mod Karrebæksminde. Der rendte vi ind i voldsom trafik. Fiskernes kapsejlads var startet få min før vi nåede havnen. Den var der mange andre både der også ville se, så vi krøb tæt på land gennem havnen og under Græshoppebroen, hvor strømmen var mildt imod os. Det var straks mere roligt på den anden side.
Vi roede ud mod molehovederne, og kort før vi var derude hørte vi fra en motorbåd at der var marsvin i vandet. Vi satte en hurtig spurt ind - det er dejlig let i en BP - og blev belønnet med synet af et par marsvin der kom op og trak vejret lige foran os. Det var en voksen og en unge, og vi var så heldige at de dukkede op flere gange, mens vi lå foran molerne. Det er kun anden gang jeg har set marsvin her.
Fulde af indtryk lykkedes det os at ro tilbage selv om det var svært at få armene ned. Tiden var fremskreden, og vi var ved at være sultne, så vi gik i land i Karrebæksminde. Vi mødte Tomas og fortalte om vores oplevelser mens vi spiste en pølse med kartoffelsalat på B-spis's streetfoodbod.

Turen hjem over fjorden gik let. Inden vi nåede kanalen lavede Linnea redningsøvelser og jeg rullede et par gange. Det var dejligt med et friskt bad.

Turen blev på 20 km - godt gået af Linnea på årets første tur.

Ingen kommentarer: