søndag den 13. april 2008

Søndagstur til Avnø Røn

I strålende sol og meget lidt vind tog Sverri og jeg af sted mod Avnø for at se sæler. Vi roede rimelig tæt på Rønnen, hvor der var mange fugle og en del sæler. Ingen af de sidstnævnte svømmede dog ud til os.Ikke kun var vejret strålende - vandet var så klart at vi følte os hensat til andre breddegrader
Efter vores tur ud mod Rønnen vendte vi kajakspidserne mod Næstved. Små 4 km væk kan klinten ved Svinø ses. Ud for klinten var turens største bølger. Bølgerne kom fra 2 sider, men selv om enkelte af dem var ret pæne (for mig), var der ikke nogen der truede med at vælte os. Med strømmen kraftigt udad ved indsejlingen til Dybsø Fjord var der nogle krappe bølger. Vi blev enige om at gemme dem til vandet er lidt varmede og luskede ind på fjorden helt ude i siden af indsejlingen. Inde på fjorden var der mange fugle. Der er også nogle steder hvor det er meget lavvandet. Vi kom dog igennem uden at skulle ud og trække kajakkerne, men det er godt nok tungt at ro med kun et par cm under kølen.
Her har Sverri "skudt" mig efter den sidste kaffe- og strække-ben-pause.Vi tog åen tilbage til klubhuset og kunne konstatere at der stadig var prop i hullet ved Ringvejen. Vi kom dog igennem.
Turlængde: 35 lækre kilometer hvor aprilvejret viste sin flotteste side

Ingen kommentarer: