lørdag den 26. september 2009

Knudshoved Odde rundt

Vi var 8 roere der tog af sted lørdag morgen med kajakkerne på biltag og trailer. Turen gik til sydvestsiden af Odden hvor vi læssede kajakkerne af, pakkede dem og roede af sted mod spidsen af Odden.
Der var pæne bølger, og jeg fortrød hurtigt fredag aftens sidst gin & tonic. Nå, i løbet af ½ times tid var jeg frisk og fulgte fint med de øvrige.
Efter en god times tid nåede vi Draget, hvor vi bar kajakkerne den korte tur - i højvande som i dag kun et kørespor bredt - over på den anden side af Odden. Her stødte Knud til - han havde overnattet i shelteret ved Avnø - og fulgte med os på resten af turen.
Kort før spidsen af Odden gik vi land og travede op på den lille bakke der udgør spidsen. Det er et fantastisk sted. Flot natur 360 gr. rundt. I klart vej kan man se land mange steder i horisonten, og kaster man blikket op i Storebælt, kan man se pylonerne fra Stroebæltsbroen.
Efter at have nydt madpakken på læsiden gik turen videre. På nordøst siden havde der stort set været havblik, men nu kom vi ud i bølger igen. Jeg har et par gange været ved spidsen af Odden i vejr der krævede større evner i en kajak end mine, men denne gang var bølgerne ikke højere end vi let kunne runde spidsen. Jeg kunne endda ligge på tværs i dem og tage et par billeder.
Hjemturen var med bølger ind bagfra og fra siden. Det første stykke tid lå jeg bagerst i feltet og det var meget underholdende at se feltets slingrekurs i bølgerne.

Vi kom dog alle fint tilbage til bilerne og kunne takke hinanden for en fantastisk flot tur. Det er absolut et "must" sted for havkajakroere der vil rundt og opleve de lidt mere specielle kyststrækninger.
Rolængde 23 km - Se alle billederne

Ingen kommentarer: