torsdag den 31. marts 2011

Første officielle tirsdagstur

Endelig oprandt dagen for året første tirsdagstur - men vejret var elendigt. En kold og fugtig vind blæste ind over fjorden. Det lykkedes mig ikke at lokke de fem andre fremmødte op til at gå ind i klubhuset og nyde en kop kaffe i stedet for at ro. I stedet for valgte vi at sætte i vandet i Gammelåen og ro i forholdsvis læ.


Ved Jacobshavn blev vi mødt af vinden, men snart var vi i læ af Gavnø. Slottet hvor den kuldrede greve holder til blev passeret i fin stil.
På den anden side af broen lå mange blishøns som os i læ af øen. De fortrak, da vi roede mod Karlsgab. Ud over de taltrige blishøns var der mange ænder og svaner samt en del gæs på den meget lave fjord.

Ved Karsgab mødte vi vinden - det er som om den smalle åbning mellem Gavnø og Vejlø samler vinden, som med stor kraft prøver at holde os stakkels kajakroere væk fra fjorden.
Vi lod os dog ikke stoppe og sled os i fin makkerparstil frem i modvinden.
Det tog lidt tid, men vi nåede frem til passagen mellem Enø og Gavnø, hvor der var lidt læ og vi kunne slappe lidt af. Jeg synes godt at jeg kan mærke i armene at det er først på sæsonen. Der må ros nogle kilometer i dem, så jeg bare kan sidde og nyde rytmen i roningen i stedet for at sidde og have lidt ondt af mig selv :-)
Turen gik videre i fin stil i medvind, og der kunne slappes lidt af. Et par steder var der endog tilløb til lidt småsurf, men det var dog først da vi nåede ud omkring sejlrenden at vi kunne få "bid" i bølgerne. Det er altid sjovt når kajakken pludselig accelererer og surfer af sted på forkanten af en bølge.

Pludselig var vi i kanalen og dermed et par kilometer fra klubhusets varme - og resterne fra lørdagen festmiddag. Lækkert!

Rolængde 15 km

Ingen kommentarer: