tirsdag den 23. oktober 2012

Tur fra Bisserup

Jens og jeg havde aftalt at tage på tur fra Bisserup. Det blæste en del, så efter en kort tur på Bisserup Red rundt om Østerfed roede vi det meste af turen i det rolige vand Holsteinborg Nor og Basnæs Nor bag Glænø, en lille ø øst t for den og den lange landtange vest for Glænø.
Undervejs var vi et smut inde i en lille vig, hvor naturen - trods gråvejret - strålede i alle efterårets fantastiske farver.
 Det ere jo derfor vi ror havkajak
Turen gik videre i en behagelig medvind. Efter en kort overbæring ved dæmningen mellem Sjælland og Glænø roede vi om i læ af Basnæs, hvor vi fandt et godt sted til frokosten.
På turen hjem kom vi tæt forbi en lille ø, hvor der bor en flok skarver. Fuglene har fælt hærget flere af træerne med deres afføring. De lokale fiskere er vist heller ikke glade for ålekragerne, som skarverne også kaldes.
Til den anden side gemte Holsteinborg sig bag træerne
Alt godt har en ende, og Jens demonstrerede alternativ teknik da vi gik i land på en flydebro. Greenlanderen blev roet ind mellem pontonerne - og Jens kravlede op på broen. Min landgang er der heldigvis ingen billeder af :-)  Det er nogle gange svært at få de gamle ben til at lystre efter et par timer i kajakken.
Rolængde 22 km

1 kommentar:

Henrik Lakner sagde ...

Hej Poul
Har med interesse læst din beskrivelse af turen fra Bisserup gennem Holsteins Nor og Basnæs Nor. Er selv ved at planlægge en tur dertil, og mit spørgsmål er Hvor lavvandet er der? Er det muligt at ro gennem Holsteinsborg Nor, over dæmningen, videre gennem Basnæs Nor til udsejlingen mellem Vesterled og Næbbet med rimeligt vand under kølen og undgå at skulle trække kajakken bortset fra overbæringen over dæmningen. På forhånd tag for svar: henrik.lakner@skolekom.dk
Venlig hilsen

Henrik Lakner