lørdag den 16. marts 2013

Isbryder

Vejrudsigten for lørdag var fantastisk - sol og næsten ingen vind. Jens, Karin og undertegnede havde aftalt en tur fra Bisserup. Ugens nattefrost havde gjort det umuligt at ro fra Næstved, der var simpelthen is på hele fjorden og kun en brudt rende til Karrebæksminde. Og der har man ikke lyst til at møde et fragtskib eller Mette Pan der hele tiden sejler ud og henter sand og grus.

Der var dog også lidt is ved isætningstedet i Bisserup, så det var med at holde tungen lige i munden når kajakken skulle sø... nå nej issættes.
Snart lå vi dog sikkert og uden uheld på det spejlblanke vand i Bisserups lille havn.
Det sluttede dog hurtigt med det isfri vand. Vi havde planlagt at ro mod Glænø, og samme øjeblik vi forlod sejlrenden stødte vi på is. Et tyndt lag lå på det spejlblanke vand og lavede en gevaldig larm når vi roede gennem det.
Karin, der sad i en lånt plastickajak, var lidt bekymrede for vores glasfiberkajakker.  Det var Jens og jeg ikke, så vi valgte at fortsætte. Isen var meget tynd, så det var ikke noget problem at ro gennem dem, og efter turen var der da heller ikke den mindste ridse at se efter isen. Vi tog ret hurtigt en snak om det fornuftige i at ro under disse forhold, men isen var meget tynd, solen skinnede, vejrudsigten var fin, vi var i fornuftigt tøj og alle rimeligt rutinerede, så vi vurderede at sikkerhede var OK.
Og pludselig var der ikke længe is. Vi roede raskt videre og udsøgte os et sted på Glænø til en kop kaffe og en bid brød.

Men inden pausen ville jeg lige ud og se på nogle is-indkapslede bundgarnspæle.

Jens mente at der skulle tages et billede af mig, så her er det.
Vi nød pausen  - solen skinnede så kraftigt at vi kunne sidde og solbade.
Alt godt har dog en ende, og vi skulle i kajakkerne igen - heldigvis til noget lige så godt.
Nu var isen næsten væk og vi kunne ro tilbage. Vi havde lige tid til en tur ned til stranden ved Bjørnebæk, inden vi måtte vende tilbage til Bisserup.
Det blev til 13 herlige km gennem is og på vand.

Ingen kommentarer: