søndag den 1. marts 2015

Solskinstur

Lørdags vejrudsigt så lovende ud, så da muligheden bød sig for en kajaktur,ringede jeg lidt rundt - og snart havde jeg fundet en romakker i Jesper, der allerede var i klubben. Snart var vi på vandet og roede ud ad kanalen i solskin og lidt modvind.

Vinden var i sydvest, og så kan det bedst betale sig at ro rundt om Gavnø med øen på højre side. Det giver lidt læ undervejs, og hele hjemturen bliver med vinden i ryggen.

Jesper mente vi skulle ud og se ørne, og der gik ikke lang tid før en ørn fløj over fjorden foran os. Den landede på Gavnø bag Gødsholmen og havde tilsyneladende selskab af en anden ørn. Vi listede os lidt nærme i læ af holmen, men inden vi nåede frem havde en krage jaget den ene ørn op. Vi så ikke den anden, men den kan være fløjet den anden vej.
Den lettende ørn fløj ind over Gavne og passerede en flok gæs. Og så kan det da nok være at der kom gang i den. Alle gæssene lettede og fløj en omgang rundt lige foran os. Blandt gæssenes evindelige skræppen kunne vi høre en konstant baggrundsstøj af vingesus, og sammen med synet af skønsmæssig et par tusinde gæs var det en mageløs oplevelse. Gæssene lande og lettede et par gange inden de faldt til ro. Jesper og jeg sad i kajakkerne og så betaget til.

Da showet stoppede fortsatte vi vores tur. Vi så en havørn i luften et par gange inden vi blev mødt af ret kraftig modvind ved Karlsgab. Kursen blev sat mod Enø, hvor vi ville holde en lille kaffepause, og da vi nåede frem skinnede solen igen, vi var i læ, der var et bord/bænksæt - livet var skønt.
Vi klarede dog at få kajakerne i land uden at bruge det imponerende rustne trækspil.
Vi lod os varme af solen et godt stykke tid, inden vi satte i vandet igen og roede hjemad med vinden i ryggen. På vandet og i luften var der hvinænder og blishøns.

Det blev til 17 dejlige km

Ingen kommentarer: