mandag den 23. februar 2015

En weekend i kajakkens tegn

Tur til Avnø

Weekenden stod på en del kajakkeri. Lørdag søndag havde jeg en aftale med Tomas og Jan om en overnatningstur til Avnø, og søndag eftermiddag skulle vi i svømmehal. Jeg har meldt mig til et EPP3 kursus og må se at få et rul på plads.
Lørdag lidt før middag mødtes jeg med Tomas i NKC. Vi pakkede kajakkerne på taget og kørte til Svinø. Her mødtes vi med Jan, der var roet fra Enø. Oppakning til overnatningsturen kom hurtigt i kajakkerne - det er tankevækkende at kajakken er lige så fyldt til en enkelt overnatningstur om vinteren, som til en 10 dages ferietur om sommeren - nå, en god brænde var der dog også taget med.
Vi havde snakket om at ro en tur over til Knudeshoved Odde lørdag eftermiddag, men med en frisk blæst fra øst ville en rotur skulle afsluttes med en ordentlig omgang modvind uden mulighed for læ.
Det var derfor ikke svært at blive enige om at ro lige ned til shelterne i Nokkeskoven. Det var ret højvandet, og der var ikke mange sæler at se på stenene ud for Naturcenteret, men alligevel gik der ikke længe før de nysgerrige dyr stak hovederne op af vandet rundt om os.
Kulde og vind eller ej. Det er altid hyggeligt at hilse på de plettede sæler i Avnø Fjord. Og denne gang var der en sæl der lavede en lille opvisning - flere gange sprang den op af vandet og landede med store pjask. Den slags har jeg kun set to gange tidligere - når en flok sæler har jaget en stime fisk
Efter mødet med sælerne satte vi kursen mod shelterne. Der var nu ikke så meget læ ved dem. Vinden stod lige ind på den lille lysning hvor de står, men vi havde ikke telt med og indrettede os i det ene shelter. Tomas bror Sven dukke op med en kæmpe rygsæk toppet med en skummdras og sluttede sig til os.
Sven hev mange godter op af oppakningen. Specielt pandekager med marcipanroulade og flødeskum faldt Tomas for.

Kort efter kom 3 vandringsmænd og en hund og slog sig ned i det andet shelter. Godt at se at vi ikke var de eneste tossede mennesker på Sydsjælland!

Der var et par timer til spisetid, så vi gik en tur op til Naturcenteret. Det er et hyggeligt sted der absolut kan anbefales at besøge. Der er udstillet en masse udstoppede fugle og er en lille udstilling om den gamle flyvebases historie. Ved centeret dukkede Thomas og hans hund Uffe op. Thomas havde ikke tid til at ro med, men ville gerne have naturoplevelsen med.
Det blæste ubarmhjertigt koldt ved shelterne, så vi krøb i ly bag det ene og riggede et bord og et lille bål til. Det var blevet tid til en kop kaffe. Der var stor efterspørgsel på den varme drik, så min kaffemaskine var flittigt i brug.

Da det ikke er nogen termokande, var der også stor efterspørgsel på den. Den var genial god at varme luffer med indhold af kolde fingre på.
Kort efter ankom Linda. Hun havde medbragt spagetti og kødsovs i termoboks, så pludselig stod den på varm mad. Lækkert.
Maden blev nydt med en kold øl - og så stod den ellers på varm kaffe igen. Nogle toppede den op med whiskey og flødeskum. De så ud til at nyde det.
Jeg kan ikke længere lide whiskey, så jeg holdt mig til kaffen.
Ved 10-tiden gik Linda tilbage til sin bil, og vi andre krøb i poserne. Der står 0 grader på min pose, så jeg beholdt uldundertøj og fleece-fedtmule på, inden jeg iklædt pelshue kravlede ned i den. Og det blev en kold og stormfuld nat. Undervejs tog jeg en fleecejakke på, men det kneb stadig med at holde varmen. Jeg sov dårligt og vågnede flere gange - det var kulsort og vinden buldrede i træerne - meget ubehageligt.
Endelig blev det lyst og vi kunne stå op. Det blev det ikke mindre koldt af, men bål, tøj, tæpper, lidt aktivitet og varm kaffe gjorde dog det hele lidt mere behageligt. Men det er godt nok første gang at jeg har spist morgenmad med luffer på.
Efter morgenmaden pakkede vi kajakkerne, og det var med lidt gru vi så frem til at skulle tage meget af det varme tøj og og kravle i tørdragterne. Det var nu slet ikke så slemt - tørdragter er ikke kun tørre, de er også vindtætte :-). Og efter et farvelbillede taget af Sven, satte vi i vandet og roede godt hjulpet af en heftig medvind tilbage til Svinø, hvor Tomas og jeg sagde farvel til Jan, der roede hjem.

Det blev 15 km fin roning, hyggeligt lejrophold og en p....kold nat i shelter.

I svømmehal

Da vi kom tilbage til NKC var trailerpakning af kajakker til svømmehallen godt i gang, så vi fik hurtigt vasket vores kajakker og kørte til svømmehallen.
Her stod den på tøndeslagning og andet spas i vandet, inden den seriøse del gik i gang - kagespisning.
Så var det tid at rulle. Jeg har tidligere rullet i min Tiderace, men kroppen kunne ikke lige huske hvordan, og da hjernen lukker ned, når jeg ligge med hovedet nedad, var det lidt "op ad bakke" at træne. Men Tomas var meget tålmodig og jeg nåede da så langt at kun en hånd under pagajen var nok til at jeg kom op. Da Tomas skulle hjælpe andre gik jeg i gang med at træne bevægelsen med paddlefloat. Med den kunne jeg stille og roligt fokusere på de forskellige bevægelser i rullet, og jeg har da håb om at kunne lære det inden EPP3 til efteråret.

Ingen kommentarer: