torsdag den 16. april 2015

Vend om tur med sild

Som noget af en kontrast til min sidste rotur i fantastisk forårsvejr var det denne dag regnfuldt, koldt og blæsende. men vi var et par stykker der havde aftalt at skulle på vandet, og jeg havde taget rygeovn og slevfangede høstsild med.

Hele vejen ud gennem Kanalen havde vi vi vinden lige i næsen, så for at komme lidt i læ af Gavnø drejede vi til venstre og roede langs Gavnøs kyst. Det gav anledning til at sidde og nyde fuglelivet. Der var grågæs, gravænder, viber, en ørn og flere mindre fugle der var totalt uigenkendelige med våde briller.
Efter at have roet under broen ved Gavnø, fik vi igen vinden lige forfra. Der er lidt læ på Fladstrand, som området hedder, men vi kunne godt regne ud at efter Karlsgab ville den stå på strid regnfuld modvind, så vi kiggede lidt på hinanden og blevet enige om at vende om.

Vi havde snakket lidt om at tage sildene ved shelterne for enden af kanalen, men det var så koldt at vi prioterede et varmt bad og et opvarmet klubhus højere end friluftslivet og roede direkte tilbage til klubben.
Kajakkerne blev lagt på plads, sildene sat til rygning og vi nød de varme brusere. Snart var der dækket op og de nyrøgede sild blev nyt ledsaget af lidt godt øl.
11 km blev det dog til på vandet.

Ingen kommentarer: