søndag den 10. maj 2015

Anden kursusdag

Musklerne var ikke mindre ømme søndag morgen. Vi havde aftalt at mødes til en gang morgenmad inden Thue gik i gang med lidt teori. Det drejede sig meget om hvordan man man drejer kajakken i vind, og vi fik flere gode trick, som vi senere skulle arbejde med
Men inden skulle der arbejdes med lave og høje støttetag.
Vi lagde ud med opvarmning og lidt tørtræning på græsplænen.
Derefter gik det i gang på vandet. Fokus var især på knæspark for at rette kajakken op.
Og Thue havde den instilling at vi skulle have mulighed for at træne uden at vælte. Så på med padllefloats og i gang med træning.
Træningen sluttede af med en gang stikbold, hvor vi kun måtte bruge den ende af pagajen der ikke var padllefloat på - og kun på den ene side af kajakken. Det var sjovt og fik blodet til at rulle.

Tiden nærmede sig frokost, og vi roede ud til shelterne for enden af kanalen og nød den medbragte mad
Derefter roede vi ud på en vindblæst fjord og trænede sving i vind. Flere af os fik en aha-oplevelse når vi afprøvede Thues trick. Fx er det meget nemt at svinge væk fra vinden hvis man stopper fremadroningen og tager er baglæns rotag. Kajakken svinger meget hurtig og uden brug af en masse anstrengende fejetag.
Vi sluttede af på vandet med redninger med to roere i vandet. Det kan gøres på forskellige måder, og vi eksperimenterede os til løsninger der fungerede for os.

Netop tanken om at vi skulle bruge teknikker der fungerede for os var nærmest et mantra for instruktør Thue. Vi har i løbet af kurset fået mange tips til forskellige måder at tackle forskellige situationer, så de sommeren over har vi noget at eksperimentere med og øve os på.

Dagen sluttede med lidt læring om sømærker, kurser  og kompasbrug.

Kanon kursus - stor ros til Thue og entusiastiske medkursister.

Vi fik roet 11 km.

PS begge dage gik mine rul fint :-)

Ingen kommentarer: