torsdag den 31. august 2017

Enø og Dybsø rundt

Jeg havde aftalt at mødes med Jan og Jørgen på Enø til en kajaktur dagen efter turen ved Storebælt. Susanne ville også godt ud og ro så vi mødtes ved stejlepladsen - Jørgen og jeg i bil med kajakker på taget, og Jan og Susanne roende.
Vi blev hurtigt enige om at turen skulle gå til Avnø via fjordene bag øerne. Det ville give lidt modvind, men så ville vi få medvind hjemad.

Ruten var den traditionelle langs kysten ved Vejløskoven og videre. Her er en lidt dybere rende, der dog er drysset med en del sten. Dem passer jeg på ikke at ro ind i i min trækajak. Da vi nåede ind til bøjen med det gule kryds, begyndte turen over fjorden. Normalt ror vi til Rønnen, men den var helt væk i solglimmer i vandet, så vi roede bare tværs over fjorden på OK vanddybde.
Ved Svinø gik vi op til klubbens grund - vi skulle da lige vise Susanne vores nye svinggrill over bålfad. Hun var behørigt imponeret.
Mætte og glade over udsigten til medvind gik vi ned til kajakkerne, som vi havde ladet ligge ved renden mellem Svinø og Dybsø. 
Vandet var rimelig roligt, så det eneste der var at koncentrere sig om var de store sten der ligger ud for Dybsø
De blev passeret i fin stil og så var det bare at sætte stævnen mod Karrebæksminde og ro stille og fredeligt derudaf. Susanne ligger et eller andet stede forude - hun har mere energi end 3 pensionister.
20 km i et flot, flot sommervejr.

Ingen kommentarer: