søndag den 11. februar 2018

Overnatningstur til Avnø

Tomas havde inviteret til vintertur fra Svinø med overnatning i shelter på Avnø. Karin og jeg bed på krogen og mødte op på aftalt tid i lørdags ved NKC. Der var lovet voldsomt blæsevejr - ovenikøbet modvind - om søndagen, så for en sikkerheds skyld placerede Karin sin bil ved Naturcenteret, så hun kunne slippe for hjemturen. Jeg kørte med og tog hende ombord i min bil.
Vi mødtes med Tomas ved Svinø og fik hurtigt læsset kajakkerne af. Da jeg ikke havde så meget med, var pakkedisciplinen nærmest sløset. Der blev dog plads til både alt mit grej plus lidt af Karins. Hun har ikke så meget pakkevolumen i sin Greenlander som jeg har i min Tiderace XploreX. Af grej havde jeg ud over basis sove- og spisegrej og mad, taget et ekstra skumunderlag til at skåne det oppustelige og en tyk keddeldragt og varme vinterstøvler med.
Efter omklædning tog vi lige et fællesbillede med selvudløser - det er Karin i midten :-)
Snart var vi på vandet og kunne ro af sted. Der var heftig modstrøm, så det var med at finde idvandet langs kysten. Heldigvis var vinden mildt i ryggen, så vi gled fint af sted. Heldigvis for Karin er maskeforbuddet ikke trådt i kraft.
Der var ikke meget liv, hverken på vandet eller langs kysten. Et par på gåtur så dog længe på - og man fornemmede et let rysten på hovedet.
Som sædvanlig roede vi i en stor bue ud på fjorden for at slippe for de mest lavvandede områder langs kysten. Vi spottede Rønnen og så en del fugleaktivitet. Det var måger der var voldsomt utilfreds med et par havørne der holdt pause på den lille ø.
Vi listede lidt nærmere og fik et godt kig, da den ene af ørnene blev træt af mågerne og fløj imod os. Desværre fløj den ikke lige ind over os, men dog så tæt på at det lykkedes at få et skud af den hvor man rent faktisk kan se at det er en ørn.
Lidt sæl-kig blev det også til på den sidste del af turen. Som sædvanlig kom sælerne tæt på os og lå nysgerrigt og kiggede lige så meget på os, som vi kiggede på dem.
Kort før det blev mørkt, ankom vi til shelterne. Det ene var optaget af en far med to sønner, men der var god plads til os alle. Lidt ærgerligt var det dog at det ene bord/bænksæt manglede. Farmand viste sig at være lidt af en eventyrer, så han og Tomas fik udvekslet en del rejseerfaringer fra forskellige eksotiske steder i verden.
Vi fik indrettet os og snart brændte bålet. Karin havde været ude med lidt brænde et par dage før og Tomas og jeg fik hurtigt sanket en god bunke brænde fra en vindfælde - det er stadig nemt at finde brænde i Nokkeskoven bag shelterne. Med økse og foldesav blev brændet savet i bålrette stykker, og vi fik lavet et godt glødebål til aftensmaden.
Den bestod af laks pølser, en bøf til deling, nanbrød og en gang salat. Alt sammen skyllet ned med smagsprøver af lidt forskellig øl - vi blev alle godt mættet. 

Vi gik en tur op til Naturcenteret hvor vi noget overraskende mødte Nils og Pernille. Tomas havde en aftale med dem om et besøg, men de havde tidligere på aftenen meldt afbud. Det havde de fortrudt, og vi fik et hyggeligt besøg til aftenkaffen.

Trods ret lave temperaturer sov jeg jeg godt og varmt i min dunpose. Uldundertøj og en flisdragt hjalp godt til. Næste morgen vågnede vi op til dette flotte syn.
Vi havde brænde til at starte bålet med, så vindfælden måtte levere mere træ til morgenmadsbålet.
Vi gik klassisk engelsk til værks.
Bacon, pølser, baked beans, tomater, røræg og kaffe. Det eneste vi manglede var toast og marmelade. Men pyt! Vi blev mætte.
Vi pakkede sammen og fik lige taget et fællesbillede inden vi satte os i kajakkerne.
Det blæste ikke så meget som DMI og Yr havde truet med, men da vandstanden var høj. holdt vi os langs kysten. Vi fik ikke hilst på sæler, men så så en del andefugle.
Snart nærmede vi os Svinø - jeg var gået i udbrud og fik for en gangs skyld lidt billeder af mine rokammerater forfra.
Vi var glade efter et par hyggelige dage i det danske vintervejr - og det ses tydeligt på Tomas.
Han var faktisk så glad at han lige skulle køles ned af et rul.
Det blev til 17 km i kajakkerne


Ingen kommentarer: