onsdag den 21. februar 2018

På langtur

Af og til dukker der en fin dag op - selv i februar. I mandags var en af dem - let sol og ingen vind. Det skulle udnyttes til en rodag. Det lykkedes ikke at finde nogle der ville med, så jeg roede af sted alene. Nogle tynde skyer prøvede at lukke solen ude, men skarvarne troede da på lidt vingetørringseffekt.
Ved kanalen munding mødte jeg Anne der var på vej hjem fra en tur langs kysten. Vi fik os en lille snak inden turen gik videre. Det var lavvandet, så nogle gamle pæle fra en bro stak op fra vandoverfladen. Dem støder vi nogle gange på ved normal vandstand - godt lige at se hvor der står.
Disen lå ret tæt på fjorden, og da jeg roede alene valgte jeg at følge kysten. Et par steder stødte jeg på en smule is, men ikke tykkere end jeg let kunne ro igennem det. Noget jeg roligt gør, da jeg ikke har oplevet at is ridser min kajak. Det kan være lidt hård ved åren, men min gamle granåre er ret solid.
Der var en del svaner ud for Borgnakkeskoven, men det gav jo bare anledning til at nyde synet af de store fugle, når de krydsede solstrålene der nu og da vandt kampen mod disen. Meget smukt!
Snart var jeg i Karrebæksminde. Der var meget strøm indad, men ved at ro tæt langs kysten slap jegfor det værste knoklearbejde.  
Foran Græshoppebroen, hvor strømmen er stærkest, lå jeg og trænede lidt færgninger med kant og bagror. Det gik meget gode, men der er en del strømhvirvler der godt kan drille.
Jeg gav den dog også gas og smuttede under broen - jeg skulle også lige i land og hælde lidt vand fra. Det gav anledning til at tage et foto, hvor man kan se hvorfor broen hedder Græshoppebroen. Læs historien om broen her
Det var dejlig nemt at ro tilbage under broen, og snart lå jeg på fjorden og skulle vælge hvilken vej jeg ville ro tilbage. Jeg havde på hele turen kunnet høre skræmmeskud og gæs fra Gavnø, så jeg roede mod øen for at se om jeg kunne se lidt mere til gæssene. Det kunne jeg dog ikke rigtig, for de fløj rundt inde over øen - men jeg kunne se og høre at der var mange.
Jeg kunne nu vælge den korte vej retur, eller at ro rundt om Gavnø. Jeg valgte det sidste i håb om at kunne se mere til gæssene fra Fladstrand.
Først skulle jeg lige gennem Karlsgab, hvis det kunne lade sig gøre - fra afstand så det fint ud.
Da jeg nærmede mig lande en ørn i træerne ved siden af gabet. Den fløj dog igen inden jeg kom tæt nok på til at få et ordentligt billede af den.

Da jeg roede mod Gavnø så jeg en stor klump sidde på vandet - og det var ørnen der sad på en isbræmme. Den fløj fornærmet da den fik øje på mig, men den var så venlig at flyve rimelig tæt på mig, da den fløj tilbage og satte sig i et træ. Det var en af de gamle ørne fra Gavnø - det var helt tydeligt at se dens flotte hvide hale.
Halvvejs over Fladstrand mødte jeg isen. I et håb om at kunne ro igennem den, gav jeg fuld gas - og roede i fineste stil op på isen. Og så sad jeg der! Jeg fik møvet mig tilbage, og kunne konstatere at isen var ca 5 cm tyk. Jeg kunne have lavet en Erik B Jørgensen og gået med et ben på hver side af kajakken, og kravlet op hver gang jeg gik igennem. Det gjorde jeg ikke - jeg vendt om.
På vej tilbage på Fladstrand var vandet spejlblankt og jeg måtte lige have et skud af solen, der igen tittede gennem disen.
På vejen tilbage fik jeg igen glimt af de mange gæs
Og denne gang var der også nogle der fløj ud over fjorden. På vandet var der også mange fugle. Blishøns, ænder, lappedykkere og måger svømmede rundt overalt. Jeg glemte næsten hvor træt jeg efterhånden var.
Da jeg kom tilbage til klubhuset, kunne jeg konstatere at jeg havde roet 24 km. Men sikke en tur.

Ingen kommentarer: