onsdag den 19. september 2018

Stevns Klint

Tirsdag bød på en flot tur langs Stevns Klint.
Jørgen og jeg satte i vandet ved Bøgeskov Havn. Parkering sker 10 m fra vandet ved en fin sandstrand - så bliver det ikke bedre!
Klinten rejser sig lige efter man har rundet den lille havn - først er det sand, men snart bliver den afløst af den flotte kridtklint.
Det er vildt betagende at ro helt inde under klinten og se de mange detaljer i den. Nogle steder ligger flintelagene snorlige, andre steder bugter de sig i flotte kurver. Andre steder er der små huler ind langs bunden af klinten. Flere steder har der været store skred og andre steder er den nederste del af klinten væk og har efterladt dramatiske overhæng. Vi blev enige om at Trampestien langs klinten burde omdøbes til Listesstien - jeg ville i hvert fald gå forsigtig langs toppen af klinten :-)
Vi roede på årets indtil videre sidste sommerdag i ikke så meget vind, men et strandet vrag på strandet vidner om at strækning godt kan være en barsk affære. Man skal som kajakroer også være opmærksom på at der er flere steder, det er umuligt at gå i land.
Efter et stykke tid mødes man af synet af en høj bro. Det er Stevns Kridtbrud der udskiber kridt fra det store brud, der delvist er gemt bag klinten.
Efter at have passeret kridtbruddet var det tid til en lille kaffepause. Vi fandt et sted med lidt læ for de største bølger og en tangbræmme på stenene hvor vi gik i land og nød kaffen.
Hver gang vi rudede et "hjørne" blev vi mødt af en kraftigere vind - og ind imellem nogle sjove refleksbølger. Et par af stederne var der også mange store sten i vandet, så det gjaldt om at passe lidt på. Snart så vi Højerup gamle kirke på toppen af klinten. Vi droppede at gå i land da der var bølger, og vi ved af erfaring at der er dybt helt ind til land, og at de runde sten på stranden kan være meget drilske at kravle i.
Turen hjemad var det rene afslapning. Vinden var lige i ryggen og bølgerne lokkede til lidt småsurf.
Udsigten var stadig betagende. Vi så ikke mange fugle, men hørte da - og fik et glimt af en vandrefalk.
Det er ikke fordi Jørgen var at gå ned med kajakken, men der var altså lidt bølger.

Vi fik roet 25 km

Ingen kommentarer: