fredag den 6. marts 2020

Så blev det forår

Marts måned kom med dis fra morgenstunden på den første onsdag. Der skulle dog ikke gå lang tid før skyerne stille og roligt lettede og solen tittede sågar igennem dem.
Sammen med Jens og Henrik roede jeg mod Karrebæksminde - Henrik ville gerne lige ud og se på bugten. Der var ikke meget vind, så det gik kvikt ud langs sejlrenden.
Strømmen var let indad, og snart lå vi i en halv meter høje bølger lige uden for molehovederne. Solen skinnede nu fra en skyfri himmel over os, og vi besluttede at ro ind på stranden ved Vesterhave. Vi roede helt ud hvor sommerhusene slutter og ledte efter et sted at gå i land. Normalt er der fin sandstrand, men på denne årstid ligger der stor volde af tang. Vi slap i land, men der var godt nok meget tang.
Madpakken blev indtaget i læ for den nu tiltagende vind men i det flotteste solskin. En sommerhusejer var ved at gøre sit hus klart, og vi fik en lille snak med ham. Han var så venlig at tage et foto af os.
Alt godt har en ende, og vi skulle af sted igen. Det var ikke helt let. Henrik og Jens valgte at bakke ud - det gav en del tang i kajakkerne fra bølger og fødder. Jeg vendte forenden mod havet og slap fornuftig væk fra tangen. Og heldigvis nåede jeg lige at få spraydækket på da 3 brækkende bølge overskyllede fordækket og ramte mig.
Da vi efter en kort tur i bølgerne nåede over til molerne kunne vi konstatere at strømmen havde vendt. Og med strøm indad - og vind og bølger udefra - var der både strømsøer og refleksbølger at lege med ind gennem moler og havn. Desværre var der så meget roderi i bølgerne at det kun blev til en enkelt surftur - men sjovt var det. Det var også lidt svært at fotografere.
Turen tilbage over fjorden var ren fornøjelse - vind i ryggen, sol og kajakroning. Det bliver ikke meget bedre.
19 km.

Ingen kommentarer: