torsdag den 15. april 2021

Københavns havn

Jens havde inviteret til tur København, og vi var i alt 8 der tog af sted. Vi kørte til København med en trailer hvor lyset drillede, men med ledsagebilen lige bag traileren gik det.- Det er noget med LED lyset på traileren kan drille bilen - en adapter skulle kunne løse problemet.

Vi nåede sikkert frem og satte i ved siden af Fredens Havn ud for Christiania der pt er kendt fra fjernsynet. En broget flok bor på noget der ligner vrag som ligger for anker. Et hul i loven tillader tilsyneladende den slags - de lokale i luksuslejlighederne vid siden af kanaonbådshallerne er ikke glade.

Inden vi stod til søs bød Karin på kanelsnegle - de var gode og der var lagt op til en god tur.
Jens havde lovet at vi skulle runde Operaen, så det gjorde vi. Der bliver bygget en del lige op af den. Det bliver spændende at se hvorden det kommer til at se ud. som vi oplevede flere steder i havnen, er det ikke alt der er lige kønt eller velplaceret.

Turen fortsatte gennem Christianshavn hvor store og små både bidrager til at skabe et hyggeligt miljø.
Den sorte Diamant levede i den grad op til sit navn. solen i bølgerne glitrede i vinduesfacaderne - desværre er effekten ikke så tydelig på billedet, men smukt var det. Og diamanten er en af de bygninger der har fået lov at stå lidt alene og vise sig frem i al sin pragt.

På vej ned gennem havnen kom vi under et par broer, jeg ikke før havde roet under. Tidlige førte jeg logbog over mine under-roede broer. Det har jeg droppet, men broerne var begge ret flotte.
Byggekraner var fortsat en del af skylinen, mens vi med vinden i ryggen roede sydpå.

Vendepunktet var Slusen. Vi var et par stykker der roede igennem det enkelte hul der var mellen et par af bropillerne. Der var da strøm, men Under Græshoppebroen opleves den tit meget kraftigere.
Der er ikke mange steder det er let at komme i land, men der var en lille bådebro, hvor vi kunne op af kajakkerne og nyde en kop kaffe.
Efter pausen roede vi igennem nogle af de mange kanaler der er i Sydhavnen. Et område med muligheder, men det hele så sgu lidt goldt ud med kæmpe panoramavinduer så man havde fint indblik hos naboerne på den anden side af få meter vand.
Der lå enkelte både, men miljøet var trods vand meget langt fra Christianshavn Kanal.

Turen gik videre nordpå, og vi var rundt om Christiansborg.

Og et smut inde i Nyhavn blev det også til.

Tom der havde boet i København som ung var meget imponeret over hele turen, og han ville gerne have et billede af sig selv og Havfruen - det fik han inden vi roede videre ind mod Nordhavnen.

Der var flere timer til afgang, så vi smuttede forbi under boven. Jørgen er ikke ret stor i sin hjemmebyggede kajak.
Et rødstenshus behøver ikke være kedeligt. Efter Nordhavnen krydsede vi over til Trekroner hvor vi gik i land på en fin bro. Tidligere kravlede vi op på noget fedtet boldværk og kravlede over nogle sten for at komme i land.
Frokosten blev nyt i læ op af en solvarm gavl, så det var svært at være sur. Flere kagedåser gik rundt, og trods 26 km's roning var der vist ingen der tabte sig på den tur.
På turen tilbage kom vi forbi krigshavneen hvor de gamle krigsskibe ligger som museumskibe og kan besøges.

Vi takkede alle Jens for en fin tur.






1 kommentar:

Heine sagde ...

Hej Poul

Tak for endnu en fin turberetning altid gode billeder og beskrivelser.

Må jeg tillade mig at spørge hvor i parkerede med en trailer i København? jeg har bevidst undgået klubture dertil da vi ikke ved hvad vi skal gøre af traileren...

mvh. Heine, SRK