onsdag den 10. november 2021

Ned ad floden

Overskriften er måske lidt storladen, men det kalder vi en tur ned ad Susåen fra Vrangstrup til NKC. Det var Jens der kom med ideen om en efterårstur inden træerne havde smidt alle bladene, og vi slog den op på klubbens hjemmeside. Det endte med at det kun var os der havde lyst og mulighed for at tage af sted.

Vi mødtes i klubben kl 8 og køre til Vrangstrup med kajakkerne på taget. Isætningstedet har tidligere været halvt privat og halvt offentlig ejet. Det er det ifølge et opslag på pladsen ikke længere, og ejeren krævede 70 kr pr isat båd. Nu var han der ikke så vi satte i og begyndte vores tur ned ad åen - også uden nummerplader som vi ellers har 10 af i klubben til udlån. Vi valgte som statsministeren i en anden sag opfordrede til at leve med det.

Efterfølgende har jeg erfaret at der nu er en offentlig isætningsplads ved Ringsted Å ganske tæt ved Vrangstrup.


Det var gråvejr, men alligevel var der steder undervejs med stor skønhed. Billedet herover er taget på åen lige før den løber ud i Tystrup Sø. Undervejs så vi både isfugl og havørn plus en messe musvåger og en enkelt rørhøg.
Lige før søen holdt vi en kort pause, fik en kop te og lidt mundgodt. 

Turen over søerne forløb glat, og snart roede vi på det meget flotte stykke ved Skelby. Her så vi en vandstær - det er længe siden jeg sidst har set sådan en.


Frokosten nød vi på pladsen i den lille by, og turen gik videre ned ad floden.

Da vi efter små 40 km's roning nåede Næstved, havde mørket sænket sig over landskabet. Vi fik lavet en overbæring på Kranøen fra den for længst nedlagte papirfabrik og gjorde os klar til turen gennem rørene under Fønikskrydset 

Det gik fint, og godt trætte i vores gamle kadavere nåede vi NKC efter 42 km gennem et flot eftetårslandskab.

Ingen kommentarer: