tirsdag den 4. marts 2008

Sne, sol og hejrer

Tirsdagsturen gik oprindelig mod Karrebæksminde. Sammen med Peter og Johnny tog jeg af sted fra klubhuset i snevejr. Det blev hurtigt afløst af spredt skydække og strejf af solskin. Da vi nåede ud på fjorden var det helt vindstille, men efter et par kilometer blæste det op fra nord.

Vi besluttede os for at sejle rundt om Gavnø, hvorved vi ville få både medvind og læ - plus et stykke med modvind, når vi rundede Gavnø skulle skulle tilbage mod kanalen. Med vinden i ryggen dannede vi flåde og fik kaffe og kiks, men vi drev den rigtige vej. Efter pausen roede vi videre, og snart lå vi foran Gavnø og drak den sidste kaffe.
Vi så mange traditionen tro mange fugle på fjorden, og rundt om Gavnø spejdede vi hele tiden efter havørne. Der var for nylig nogle roere fra klubben der så hele 4 ørne på en gang. Johnny og jeg rodede os ud i nogle diskusisoner om emnet. Hver gang Johnny så en stor fugl, der ikke umiddelbart var genkendelig som en svane, mente han det var en ørn. Det gjorde jeg ikke, men jeg så til gengæld en del hejrer :-). Han tilstod på et tidspunkt at han ikke havde sine briller på, så det var nok lidt af grunden til de ornitologiske uoverensstemmelser.
Efter et par kilometer med vinden lige forfra, nåede vi kanalen hvor vi igen kunne slappe lidt af og ro det sidste stykke.

Turlængde 17 km

Ingen kommentarer: