søndag den 2. marts 2008

Karlsgab

Den første tur i marts blev endnu en blæsevejrstur. Jeg havde aftalt at tage af sted sammen med Rikke, og for at slippe for det værste blæsevejr tog vi af sted ved 9-tiden - inden det blæste op til de fra DMI lovede 15 m/s - med endnu kraftigere vindstød. Det havde blæst voldsomt dagen før, og der var presset så meget vand ind i fjor og kanal at vi kunne sætte os i kajakkerne på græsplænen og "gumpe" os ud i kanalen.
Da vi nåede ud til fjorden, blev vi hurtigt enige om at vi ville få den rareste tur hvis vi gik i læ af Gavnø. Der var ikke meget luft under broen til Ganø, men ellers det gik i fin stil forbi Gavnø og Fladvand, og ved Karlsgab sad vi i 5 minutter og kiggede på en havørn der blev mobbet af en flok mindre fugle. Vi lod os drive ind i sivkanten og fandt kaffe og kiks frem. Sverri kom roende og fik en kop med. Sammen roede vi tilbage til klubben ad åen. Ved indsejlingen Til Jacobshavn fik vi en pæn vuggetur, da bølgerne blev presset sammen. Da vi nåede tunnelen under Ringvejen, måtte vi lave en overbæring. Vandstanden var så høj at selv Rikke - der er den mindste af os - ikke kunne komme igennem.

Der var heller ingen bro, da vi nåede tilbage til klubhuset fra å-siden, så vi steg bare i land på græsplænen og kunne vaske kajakkerne af efter en hyggelig tur.

Turlængde 13 km

Ingen kommentarer: