søndag den 10. august 2008

Velkommen til Havhingsten

5 roere fra NKC - og en hel masse roere, sejlede og andre bådfolk - var på vandet for at møde Havhingsten fra Glendaloch da den vendte hjem fra togtet til Irland.
Vi satte i vandet ved Veddelev og roede stik imod vinden gennem nogle pæne bølger til stranden over for. Her gik vi i land og nød frokosten. På et tidspunkt fløj en havørn forbi. Hele tiden kunne vi følge flåden af både omkring Havhingsten ude på florden. Ind imellem svirrede helikoptere eller små fly i luften.
Efter frokosten roede vi ud på fjorden. Vi var enige om ikke at komme for tæt på de mange skibe - dels var der ret langt ud til dem og dels var der store bølger - i stedet roede vi et par ture frem og tilbage i bølgerne og morede os med dem, mens vi holdt øje med Havhingsten. På et tidspunkt kom et af de mindre museumsskibe over til os og vendte 10-15 m fra os. Det gav et par gode billeder. De fleste andre billeder i bølgerne blev desværre sløret af vand på linsen. Både fotograf og kamera blev jævnligt oversprøjtet når en bølge rullede ind over fordækket.

Da den satte kurs mod Roskilde, lagde vi os i "baghold" ud for Bognæs over for Veddelev og så det imponerende syn af Havhingsten og de mange andre både på vej ind mod Roskilde. Vi fulgte efter på lidt afstand - det virkede fornuftigt ikke at ro rundt mellem de mange både, der holdt et lidt højere tempo end vi kunne. Dette blev bekræftiget da vi så nogle andre kajakroere lave en makkerredning i bølgerne. Retfærdigvis skal det siges at de også holdt sig væk fra armadaen. Det er svært at vurdere hvor mange kajakker der tog imod Havhingsten, men mit er en 25-30 stykker.

På Bognæs stod en flok roere og hilste velkommen med årene - flot syn!
Ved museumshavnens indsejling var det så vores tur til at være i første række. Vores små kajakker smuttede nu let ind mellem alle de andre både, der måtte give plads til hingsten og de 5-6 andre museumsbåde, der også skulle ind i havnen. Da de alle var kommet ind fik vi lov af en sejlende politipatrulje at smutte ind i havnen, men en emsig museumsmand på kajen jog os ud igen.
Vi fortrak til stranden ved siden af museet, hvor vi nød en kop kaffe og et stykke chokolade. Vi var enige om at det havde været en god oplevelse at ro i det flotte farvand ved Roskilde, at lege i bølgerne, se de mange museumsbåde og ikke mindst tage del i modtagelsen af Havhingsten

Roturens længde var 16 km

Ingen kommentarer: