mandag den 13. april 2009

Forårstur til Karrebæksminde

Jeg sejlede en tur til Karrebæksminde og bagefter rundt om Gavnø i det ualmindelig dejlige forårsvejr. På vej ude gennem kanalen tog jeg et par nærbilleder.


Som jeg har gjort gennem den kolde tid tog jeg en kystnær rute. Det er nok så hyggeligt som at tage turen tværs over fjorden. Alene og tæt på land kommer man nærmere fuglene. Det kan være lidt svært at se, men der står en hejre i venstre side af billedet.
Et sted på kysten lå den forladt kano. Den stod - fyldt med vand til randen - på bunden, den var ikke tøjret og pagajen lå i vandet ved siden af. Konoen bar præg af at have ligget nogle dage. Jeg ringede til politiet for at høre om nogen havde meldt den stjålet. Det var der ikke, og betjenten på vagtcentralen virkede meget ligeglad med kanoen - "jeg kunne jo slæbe den til Næstved". Da jeg ikke havde lyst til at pumpe vand ud af den de næste par timer, lod jeg den ligge.
Vel ankommet til Karrebæksminde tog jeg et smut under Græshoppebroen. Når bøjerne står som på billedet, er der godt knald på strømmen, og jeg fik da også dagens spurt, da jeg roede tilbage under broen.
Inden det kom så vidt skulle jeg dog lige lade vandet. Jeg fandt et fint sted bag en bådebro. Her var sandbund og jeg kunne klare mit ærinde i ro og fred.
Lettet kiggede jeg over stenmolen, og lige på den anden side lå et par af "de store hanner" og nød deres øldrikning. De er knap så fredlige, når de racer rundt i sejlrenden med deres larmende motorer. Man burde lægge miner ud mod den slags.
Et kig mod land viste at forårslivet var godt i gang - mange mennesker og gang i ishusene.Turens sidste paphovede drønede rundt i det fredede område ved Gavnø - her er al motorsejlads forbudt.
Når nu ikke havørne og andre eksotiske fugle vil stille op til model, så må man jo nøjes med et billede af en and.
Det er jo også hyggeligt med gråænderne i kanalen.

Turens længde 21 km

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Ja, de oliesvin i deres motorbåde kan gå mig på nerverne. Engang var der 6 'voksne mænd' der ventede med at fyre deres kæmpe motor af til jeg var helt henne bag ved båden. De lignede nogle der håbede meget på at jeg væltede... hvilket jeg ikke gjorde!
Karrebæksminde er et fedt sted at paddle (http://kajakblog.wordpress.com/2008/08/19/karreb%c3%a6ksminde/).