onsdag den 14. september 2011

"Det er ingen skam at snu"

Eller noget i den retning - siger de i Norge om at vende om fra en tur. Og det måtte jeg gøre denne tirsdag.

Som den eneste dukkede jeg op til tirsdagsroning. Jeg blev ikke meget overrasket, da det regnede og blæste med en vindstyrke på 12-14 m/s - og vinden stod lige ind i kanalen.

Da jeg havde været på ferie i England i den første halve snes dage af måneden, havde jeg ikke lyst til at køre hjem uden i det mindste at have prøvet at ro en lille tur. Det gik fint nok ud gennem kanalen, der var lidt skum på de højeste af bølgerne, men fremad kom jeg dog. Indtil jeg nåede tæt på kanalens udmunding i fjorden. Vindstød på op med 20 m/s (ifølge DMI's statestikker) stoppede ganske enkelt min bevægelese fremad. Det var pudsigt at sidde i kajakken og ro som en gal - og stort set ikke komme fremad.

Jeg kæmpede mig små 100 m ud på fjorden, inden jeg vendte om i de 60-70 cm høje bølger. Det var som sådan ikke bølgerne der stoppede mig, men jeg måtte indse at jeg ikke kunne komme fremad uden at bruge alle mine kræfter. Jeg kunne godt se at jeg ikke kunne nå til Karrebæksminde, som jeg havde planlagt. Og jeg havde ikke lyst til at blive væltet midt på fjorden og være tappet for kræfter.

Da jeg havde fået vendt kajakken, fik jeg min nok hurtigste surftur et pænt stykke ind i kanalen. Ved at ro som en gal, kunne jeg holde mig på toppen af en bølge uden at kajakken begravede næsen i vandet. Resten af turen ind til kajakklubben gik som en leg.

Det blev min nok korteste rotur nogensinde, men jeg fik da prøvet et nyt koncept. Efter at have døjet med briller i hele min kajaktid, er jeg begyndt at bruge kontaktlinser - og sikke en behagelighed! Ikke længere oversprøjtede ugennemsigtige brilleglas, men klart syn trods vejrgudernes ugunst. Jeg håber virkelig at øjnene holder til linserne uden at drille alt for meget.
Rolængde 4 km

1 kommentar:

Helge Helligsøe sagde ...

Hej Poul

Hatten af for at du overhovedet prøvede at komme ud!

Venlig hilsen Helge