tirsdag den 13. marts 2012

Endelig solskin


Solen  skinnede endelig, da jeg tog af sted med min gamle romakker Johnny. Det blæste en del fra nordvest, så vi valgte at følge kysten for at få lidt læ. Over engene så vi årets første viber flyve fjollet rundt. Juhu, det er forår!
Taktikken virkede, og vi kom raskt fremad. Ved Borgnakkeskoven, lå vi i næsten vindstille og nød at solen varmede os.
Ud for Karrebæk lå en stor flok blishøns på vandet. Helt stille lå de dog ikke. De svømmede nervøst rundt og små flokkede lettede nu og da. Da vi kom lidt tættere på kunne vi se at de blev jagtet af måger. Mågerne fløj lavt hen over flokken og slog nu og da ned på blishønsene. Vi har før set havørne jage blishøns på den måde, men aldrig før set måger gøre det. Om de havde nåede vi ikke at se, men de blev ved i længere tid og fik splittet blishøneflokken.
Efter oplevelsen med de jagende måger, løb kameraet tør for strøm, men turen fortsatte. Vi lagde kursen mod Gavnø, og blev blæst af sted. Bølgerne blev aldrig rigtig store, men rygvinden gjorde at de var nemme at følge, og selv om det vil være for meget at kalde det at surfe, kunne jeg tydelig mærke, når min SeaBird fik lidt ekstra fart på.

Turen mod Karsgab, forbi Gavnø og ind ad Gammelåen lå i læ. På Fladstrand var det store mængder fugle - bl.a. 4-5 hejrer, og på et tidspunkt så vi også en lille flok stære.

Rolængde 18 km

Ingen kommentarer: