lørdag den 17. marts 2012

Flere ørne

Fredag havde jeg aftalt med Jens at vi skulle en tur på vandet. I dagens anledning havde jeg taget mit Canon spejlreflekskamera med i håbet om at komme på skudhold af en ørn eller to. Og dett lykkedes da også, men vejret var desværre ret diset fra morgenstunden, så billederne blev ikke så gode som jeg havde håbet på. så er det jo godt at man kan lege lidt i Picasa, som jeg bruger til billedbehandling.

Vi så faktisk de første ørne da vi roede langs Ydernæs. De fløj rundt i noget der lignede luftkamp over Jacobshavn. Efter et stykke tid landede de på Ydernæs - forholdsvis tæt på beboelse og industri. Vi kunne ikke se dem bag sivkanten, og regnede med at de heller ikke kunne se os, så vi listede ind mod kanten. Der blev vi belønnet med synet af en ørn på ganske kort afstand. Vi sad helt stille, sivene forhindrede at jeg kunne tage billeder.
Efter et stykke tid lettede ørnene, men satte sig i træerne på Gavnø. Vi lå på vandet og nød synet.
Turen gik efter et stykke tid videre. Tæt ved Karslgab gik vi land for at lette trykket på vores blærer, og tage et par billeder af endnu en ørn der sad i træerne.


Den kiggede helt sikkert også på os, men vi forholdt os i ro og den fløj først da den fik selskab af en ørn der kom flyvende inde fra skoven.
Da den fløj, kunne vi tydelig se dens hvide hale. Endnu en gang kunne vi nyde ørnenes flyvning. Og selv om billederne ikke er af super kvalitet - det er små udsnit af billeder taget med en billig tele uden stativ, så lykkedes det da at få et par billeder så man kan se at det er havørne.
Det kunne være dejligt at komme tættere på og få nogle bedre billeder, men vi passer også på ikke at komme for tæt på og genere de flotte fugle. De er dog tilsyneladende ikke så sky som de har været tidligere. Et par gange har jeg oplevet at ørne er fløjet ganske tæt forbi os. De har nok fundet ud af at kajakker hverken er farlige eller spiselige.
Nu gik jagten ind på andet bytte. Jens ville til Karrebæksminde og købe røget laks hos Martens. Det lykkedes os begge at komme i land på den noget høje bro ved røgeriet, og vi fik købt røget laks og sild. Vi nød en af sidstnævnte på en bænk i solskinnet inden turen gik tilbage mod Næstved.
 Det blev til 21 km fyldt med herlige oplevelse - det er sgu ekstra dejlig at være pensionist i foråret.

Ingen kommentarer: